De zomer staat voor de deur. Door de onwerkelijke periode waar we op dit moment met zijn allen doorheen gaan en het onzeker is of men deze zomer op vakantie kan door de Corona crisis, is het nu een goed idee om eens kritisch naar je tuin te kijken en
klaar te maken voor de zomer. Sommige mensen vinden tuinieren helemaal geweldig, terwijl een ander er niet aan moet denken met zijn handen in de aarde te wroeten. Of het nu je hobby is of niet, er zijn er maar weinig die niet kunnen genieten van een zonnige dag in eigen tuin. En als de tuin dan ook nog eens op een praktische manier is ingedeeld en voorzien van de juiste tuinmeubelen dan kan je zomerse dag helemaal niet meer stuk! Hieronder staan enkele tips die je op weg kunnen helpen om je tuin op een goede manier in te richten.

Een heerlijke loungeset

Als de ruimte het toelaat in je tuin, dan mag een loungeset eigenlijk niet ontbreken. Door in je tuin een loungeset te plaatsen kun je heerlijk relax zitten met familie of vrienden of genieten van een tijdschrift met een kopje koffie binnen handbereik. Er zijn veel verschillende opstellingen te koop in loungesets en het is dan ook belangrijk om van te voren goed te bekijken wat voor jou de meest ideale opstelling is in jouw tuin. In de showroom ziet het er allemaal even mooi uit, maar bedenk van te voren hoeveel ruimte je exact hebt voor jouw loungeset. Meet even de plek op waar je de set zou willen neerzetten om verrassingen achteraf te voorkomen en je je nieuwe loungeset bij thuiskomst niet kwijt kunt in je tuin.

aanleggen van een zwembad

Er is veel keus in de stijl van loungesets. Moderne strakke vormgeving is populair, maar ook de meer romantische sets zijn een ware aanwinst in je tuin. Helemaal afhankelijk van jouw smaak en voorkeur is er genoeg om uit te kiezen. Zorgen maken over het onderhoud van jouw loungeset is niet echt nodig. De materialen die gebruikt worden voor loungesets zijn uiteraard geschikt voor buiten staan en de kussens zijn onderhoudsarm. Eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek of zelfs afneembaar om te wassen. Schaf je een all weather loungeset aan, dan drogen de kussen nog sneller na een regenbuitje.

Lichtjes en decoratie maakt het af

Kleed je loungeset aan met decoratie en verlichting om het nog knusser te maken. Plaats mooie tuinbeelden of hang een grote tuinposter aan een blinde muur. Een vuurkorf geeft gezelligheid en sfeer. Kaarsen op tafel maken het plaatje compleet.
Koop extra sierkussentjes of een plaid voor in je loungebank in bijpassende kleuren om nog comfortabeler te loungen. Enjoy de zomer!