Een twijfelaar bed, wellicht heb je er wel eens van gehoord. Maar wat is zo’n twijfelaar bed precies? En nóg belangrijker: hoe style je ‘m? Wij vertellen je alles over een twijfelaar bed in dit blog. Ben jij op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder!

Wat is een twijfelaar bed?

Eigenlijk zegt de naam het al. Een twijfelaar bed is een bed dat twijfelt tussen een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed. Het zit er dus precies tussenin. De maat is ideaal voor als je samen een kleine slaapkamer hebt of alleen in een ruimer bed wil slapen.

Hoe groot is een twijfelaar bed?

Een twijfelaar bed is even lang als alle andere bedden, maar de breedte wijkt af. Zo’n bed is namelijk 120 cm breed.

Om je een inschatting te geven van het formaat: een gemiddeld eenpersoonsbed is 90 cm breed en een gemiddeld tweepersoonsbed is 160 cm breed.

De grootte is dus ideaal voor als je op zoek bent naar een tussenmaatje.

Voordelen van een twijfelaar bed

Een twijfelaar is enorm handig en brengt een hoop voordelen met zich mee. Wij zetten alle voordelen voor je op een rijtje:

  • Goedkoper dan een tweepersoonsbed
  • Handig voor een kleine slaapkamer waar je met twee personen slaapt
  • Ruimer dan een eenpersoonsbed
  • Je slaapkamer is en oogt minder vol
  • Ook ruimtebesparend op de logeerkamer en toch kan je twee gasten verwelkomen

Ruime keuze

Net als bij ieder ander bed, heb je bij het uitkiezen van een twijfelaar een groot keuzeassortiment. Ben je fan van een houten bed of ga je voor een stoere New York metaal look? Er zijn zelfs twijfelaars van kunstleder! Echt voor ieder wat wils dus.

De twijfelaar bedden van Emob zijn een goed voorbeeld van deze ruime keuze. Neem dus vooral een kijkje!

Een twijfelaar bed stylen

Eigenlijk style je een bed van een middelmaatje niet heel anders dan een ander bed. Om je toch wat leuke inspiratie mee te geven, zetten we hieronder wat mooie plaatjes voor je op een rijtje.

Alvast een kleine tip van ons: een twijfelaar doet het enorm goed in een kinder- of tienerkamer.

Natuurlijk moet je vooral jouw eigen smaak volgen bij het stylen van je bed (en de rest van je kamer, huis, tuin, etc.). Het is belangrijk dat jij je goed voelt in je persoonlijke ruimte. Laat je daarom niet (té veel) leiden door alle verschillende trends.

Neutrale look

Ben je fan van een neutrale look in je slaapkamer? Dan is een ‘nude’ kleurenpallet helemaal jouw ding. Maak gebruik van verschillende soorten kleuren of kleurtinten bij bijvoorbeeld je kussens.

Kleurrijke slaapkamer

Maak je jou blij met een slaapkamer vol kleur? Pas dit dan ook toe in je beddengoed! Een kleurrijke variatie van kussentjes of een sprei geeft je kamer gelijk een regenboog look.

Ton-sur-ton look

Is een slaapkamer in een kleur meer jouw ding? Ga dan voor een ton-sur-ton look. Bijvoorbeeld grijs.

Twijfel je nog?

Twijfelen over een twijfelaar is niet gek (haha). Wij kunnen goed begrijpen dat je goed wil overwegen of een twijfelaar bed wel écht bij jou past. Neem daarom in de tussentijd eens een kijkje op onze slaapkamer inspiratie pagina.