Staat er binnenkort (of over een tijdje) een verhuizing op de planning? Of het nog maar een maandje duurt of een half jaar, je moet op tijd beginnen met de voorbereidingen ervan. In dit blog delen we de verhuizen tips met je die je absoluut niet moet vergeten. Lees maar snel mee!

Tip #1 Begin tijdig!

Deze eerste tip klinkt misschien een beetje als iets wat je zelf ook wel kan bedenken, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: begin tijdig! Begin ruim op tijd met inpakken en bedenk welke spullen je echt nodig hebt tot de dag van de verhuizing. De rest stop je al lekker weg in een doos.

Tip #2 Label je dozen

Dat brengt ons direct naar tip #2. Want mocht je in de tussentijd toch nog iets nodig hebben wat ergens in die verhuisdozen zit, is het handig als je het makkelijk en snel terug kan vinden. Dat doe je door je verhuisdozen te labelen.

Je hoeft niet letterlijk alles op te schrijven wat erin zit, maar een globale omschrijving als: ‘voorraad badkamer’ of ‘speelgoed’ volstaat.

Schrijf daarnaast altijd op naar welke kamer de doos in je nieuwe woning moet worden gebracht.

Tip #3 Meten is weten!

Meet op wat wel en niet door je voordeur of achterdeur past. Je bed, bank of koelkast bijvoorbeeld. Je wil op de dag van de verhuizing liever niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Zoek daarom van tevoren uit wat je wel en niet uit elkaar moet halen.

Tip #4 Dekentjes en kleding als vulmateriaal

Heb je breekbare spullen in je verhuisdozen of veel loze ruimte die je op wil vullen omdat alles anders gaat schuiven? Dan zijn dekentjes, dikke truien en andere kledingstukken hét perfecte vulmateriaal. Dat scheelt weer in de kosten, want zo hoef je geen ‘echt’ of in ieder geval minder vulmateriaal aan te schaffen.

Tip #5 Glas en servies

Het meest bekende breekbare materiaal dat iedereen wel heeft, is natuurlijk glas en servies. Wikkel alles apart in papier en stop het in (kleine) dozen. Gebruik hier ook kleding of handdoeken om ze te beschermen.

Tip #6 Kleding

De kleding die je niet gebruikt als vulmateriaal moet natuurlijk ook verhuisd worden. Kleding op hangers verhuis je eenvoudig door een handjevol hangers (met kleding eraan) te pakken en er aan vuilniszak overheen te trekken. Bovenin de vuilniszak prik je de haak van de kledinghangers erdoor en voilà.

Overige kleding kan je prima verpakking in plastic zakken of dozen.

Tip #7 Zelf verhuizen of met een bedrijf?

Kies je ervoor om zelf je hele verhuizing te doen? Huur dan op tijd een busje en zorg voor voldoende vrienden en familie die kunnen helpen.

Liever een bedrijf inschakelen, bijvoorbeeld voor verhuizen Amsterdam? Regel dat dan ook op tijd.

Meer handige tips?

Meer handige woontips? Die vind je hier bij hierisalleswonen.nl.