Ga je thuis een verjaardagsfeest geven, dan is het versieren van het huis natuurlijk een belangrijk onderdeel. Er komt van alles kijken bij het versieren van je huis, wat het belangrijk maakt om jezelf goed voor te bereiden op het verjaardagsfeest. Door verder te gaan met lezen tref je 3 tips voor het versieren van je huis voor het vieren van een verjaardag.

Tip 1: Een leuk thema bepalen

Bepaal wat het thema zal zijn van het verjaardagsfeest zodat je kunt bepalen wat voor feestversiering je moet gaan kopen bij de feestwinkel. Denk hierbij aan het selecteren van de juiste kleurcombinaties, patronen en materialen, maar vergeet niet dat je het thema moet aangeven in de uitnodiging zodat de gasten hier rekening mee kunnen houden. Gaat het om een 50 jaar verjaardag? Dan mag Sarah of Abraham versiering natuurlijk niet ontbreken. Het is leuk om alle versiering in dezelfde kleuren te kopen. Denk bijvoorbeeld aan de slingers, ballonnen en bordjes. Ook voor andere leeftijden of thema’s is er genoeg versiering te vinden.

Tip 2: Geschikte feestversiering

Geen enkel verjaardagsfeest is compleet zonder geschikte feestversiering. Populaire feestversiering voor verjaardagen zijn ballonnen en slingers, waarbij duidelijk op te merken is dat het gaat om een verjaardagsfeest. Ballonnen en slingers zijn zeer geschikt voor zowel binnenshuis als buiten, maar houd wel rekening met het weer als je het feestje buitenshuis gaat geven. Daarnaast ga je moeten zorgen voor sfeervolle feestverlichting als het feestje tijdens de avonduren gehouden wordt. Denk hierbij voornamelijk aan het plaatsen van kaarsen, lampionnen, lichtsnoeren en dergelijke voor het creëren van een warme en gezellige sfeer.

Tip 3: De taart en de hapjestafel

Zorg voor een lekkere en prachtige verjaardagstaart die het middelpunt kan zijn op de hapjestafel. Om de taart heen kan je bakjes vullen met lekkere hapjes en snacks zoals nootjes, chips, kaas, worst of borrelhapjes. Hierbij kunnen de gasten zelf hapjes van de tafel pakken. Regel ook de drankjes door te zorgen voor een koeler met water, frisdrank, wijn, bier en eventueel ook andere alcoholische dranken als het gaat om een verjaardagsfeest voor een volwassen persoon. Ga langs de feestwinkel zodat je geschikte versiering kunt vinden voor de hapjestafel.

Overweeg je het organiseren van een verjaardagsfeest, dan is het slim om rekening te houden met de bovenstaande tips als je je huis wilt gaan versieren.

Kijk hier voor meer tips en weetjes.