Ledstrips worden steeds vaker toegepast in huis. Er zijn verschillende toepassingen te bedenken om ledstrips als verlichting in huis te gebruiken. Benieuwd naar ideeën en mogelijkheden waarvoor ledstrips als verlichting in huis gebruikt kunnen worden? In dit artikel lees je meer over mogelijke toepassingen.

Waarom kiezen voor ledstrips verlichting in huis?

Ledstrips worden toegepast in huis voor zowel sfeerverlichting als directe verlichting in huis. Niet zo vreemd want deze strips met led verlichting zijn de laatste jaren goed ontwikkeld, waardoor ze eigenlijk voor elk soort verlichting in huis gebruikt kunnen worden.

Een groot voordeel van dit type verlichting is dat het energiezuinig is. Bovendien zijn de ledstrips ook gemakkelijk toe te passen, waardoor ze op veel verschillende manieren toegepast kunnen worden. Meestal wordt er voor verlichting in huis gekozen voor ledstrips met warm wit licht.

Trapverlichting

Een populaire toepassing van ledstrips is als trapverlichting. De strips zijn niet alleen praktisch te bevestigen, maar zorgen ook voor sfeervolle verlichting. De ledstrips kan je eenvoudig door middel van led profielen onder de traptreden bevestigen, waardoor de trap mooi en sfeervol verlicht wordt. Een groot voordeel van dit soort trapverlichting is dat je er een bewegingssensor op aan kunt sluiten, zodat je de trap ook in de avond en nacht veilig op en af kunt gaan.

Slaapkamerverlichting

Ledstrips in de slaapkamer brengen extra sfeer in de kamer. De mogelijkheden in de slaapkamer zijn eindeloos. Zo kan je bijvoorbeeld ledstrips achter je bed bevestigen voor een gaaf effect. Ook zijn ledstrips onder je bed te monteren met een sensor, zodat je in de nachtelijke uren veilig je bed uit kunt gaan zonder dat je direct het harde licht in je slaapkamer aan hoeft te zetten.

Keukenverlichting

Ledstrips zijn overal in de keuken te bevestigen. Denk bijvoorbeeld aan ledstrip verlichting onder de kastjes of achter de randen. Beide toepassingen zorgen voor een bijzonder sfeervol effect. Een groot voordeel van ledstrips is dat de verlichting zowel praktisch als sfeervol is.

Sfeerverlichting in en rondom het huis

Ledstrips zijn ook uitermater geschikt om donkere plekken of hoeken beter te verlichten. Dit kan zowel in de woonkamer als in de tuin zijn. Het uitlichten van mooie spullen in een kast of planten bovenop de kast kan goed door middel van ledstrips. Voor buitenverlichting zijn er verschillende mogelijkheden met ledstrips. Wel is het van belang om te kiezen voor waterdichte ledstrips, profielen en accessoires. Zo kan de verlichting nog jarenlang meegaan.