De eetkamer is een plek om quality time door te brengen met het gezin. Het ontwerp van het eetgedeelte moet dus iedereen die deze kamer gebruikt, tevreden kunnen stellen. Er zijn verschillende soorten eetkamer stijlen. De belangrijkste soorten eetkamers kunnen echter in twee soorten worden ingedeeld: namelijk een gesloten en een open concept. Sommige mensen gebruiken liever gesloten concepten om een ​​formele eetkamer te creëren. Daarnaast kiezen anderen voor het opzetten van een open concept. Op deze manier wordt de eetkamer in één ruimte geplaatst met de keuken of woonkamer. Met een open concept oogt je huis ruim. Door de stijl van de eetkamer te selecteren, wordt het gemakkelijker om de eettafels, stoelen en andere meubelstukken te kiezen. Hier is een lijst met de meest populaire eetkamerstijlen.

Formele eetkamer

Het inrichten van de eetkamer kan een uitdagende taak zijn. Het kan lastig zijn om een ​​eetkamerset te kiezen. Maar het inrichtingsproces zal gemakkelijker zijn als je de stijl en het thema van de eetkamer hebt bepaald. Een formele eetkamer is een van de meest populaire thema’s die worden gebruikt door huiseigenaren. Deze eetkamer stijl maakt meestal gebruik van een gesloten concept. Een formele eetkamer vereist elegant meubilair. Het is aan te raden om de formele eetkamer in te richten met een bijpassende set. Je kunt bijvoorbeeld een rechthoekige of ronde houten tafel plaatsen. Om de luxe van de kamer te vergroten, kun je formele eet accessoires toevoegen, zoals glaswerk en een kristallen kroonluchter. Het ophangen van kunstwerk aan de muur is tot slot de beste manier om het uiterlijk van de eetkamer te upgraden.

Eetkamer in boerderij stijl

De boerderij stijl straalt geen formele sfeer uit. Deze eetkamer stijl wordt alleen gebruikt voor de plaats om te eten. Het belangrijkste kenmerk van de boerderijstijl is het rustieke meubilair dat betrouwbaarheid en stabiliteit uitstraalt. De eettafels en stoelen zijn gemaakt van gebeitst hout. Het meubilair kan dus de houtnerf laten zien. Soms gebruikt de eetkamer in deze stijl een bank, in plaats van individuele stoelen. De kleurenschema’s die in deze eetkamerstijl worden gebruikt, zijn wit, blauw, grijs en groen. Bovendien worden vintage decoratieve items het gemeenschappelijke kenmerk van dit interieurontwerp. De elementen van de eetkamer in boerderij stijl zijn rustieke houten meubels, rechthoekige eettafels en een open concept.

Moderne eetkamer

Moderne eetkamers maken meestal gebruik van een open concept. Het maakt gebruik van veel natuurlijk licht omdat het grote ramen heeft. Om een verbluffende look te krijgen, moet de eetkamer worden geverfd in neutrale of gedurfde kleuren zoals blauw, grijs of wit. Moderne eetkamers moeten in balans zijn. Om het te laten opvallen, is het noodzakelijk om het te voorzien van een middelpunt. Het unieke accent stuk zoals een eettafel of kunst aan de muur zal indruk maken op iedereen die bij je thuis komt. Je kunt kiezen voor het plaatsen van meubels met een eenvoudig en modern ontwerp. Iets om in gedachten te houden is dat de moderne stijl een uniform kleurenschema moet hebben. De elementen van een moderne eetkamer zijn minimalistisch design, gedurfde kleuren voor de muur en een glazen blad voor de eettafel. Iedereen zal zich op zijn gemak voelen om in deze kamer te eten. De moderne eetkamer is namelijk uitnodigend en plezierig.