Er zijn verschillende soorten kasten. Hierdoor wordt het moeilijker om te beslissen welke kast je graag wilt hebben in je woning. Om je te helpen bij deze beslissing, hebben we in dit blogbericht drie verschillende soorten kasten op een rij gezet. Hierbij lichten we bij iedere soort toe wat de voor- en nadelen zijn van de kast, zodat we je kunnen helpen bij het besluit!

1. Draaideurkasten

Een draaideurkast is een kast met een slot, namelijk een draaislot. Ook zit er op sommige draaideurkasten een draaiklink. Deze kasten worden voor verschillende doelen gebruikt. Een draaideurkast kan namelijk geplaatst worden in de slaapkamer, maar ook in de woonkamer of in een speelkamer. In de slaapkamer dient de draaideurkast natuurlijk als kledingkast en in de woonkamer meer als kast om spullen in op te bergen. De voordelen van een draaideurkast zijn dat je de planken in de kast kan verschuiven. Hierdoor bepaal je zelf op welke hoogte de planken moeten zitten. Een ander voordeel is dat je alles kan opbergen in een draaideurkast, zelfs spullen waar bijvoorbeeld de kinderen niet bij mogen komen. Draaideurkasten hebben namelijk de mogelijkheid om op slot te gaan. Helaas hebben draaideurkasten ook nadelen. De kasten met een draaideur zijn vaak erg zwaar. Daarbij zijn draaideurkasten ook net iets duurder dan gewone kasten.

2. Schuifdeurkasten

Een schuifdeurkast is zoals het woord al aangeeft een kast met schuifdeuren. Dit heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is dat schuifdeurkasten ruimtebesparend zijn. Je hebt namelijk geen kastdeuren die naar voren komen als je ze opendoet. De deuren schuif je namelijk aan de kant waardoor je voor de kast bijvoorbeeld een bed kan plaatsen. Een ander voordeel is dat de schuifdeurkast niet zwaar is. Ook is handig aan een schuifdeurkast dat je op de deur een spiegel kan plaatsen. Helaas zitten ook aan deze kast nadelen. Doordat je de deur schuift is het nooit mogelijk om heel de kast open te hebben. De deur zit namelijk altijd voor een deel van de kast.

3. Zweefdeurkasten

Zweefdeurkasten lijken erg op schuifdeurkasten. Het enige verschil is dat een zweefdeurkast alleen is bevestigd aan de boven railing, terwijl een schuifdeurkast ook onderaan vast zit. Het voordeel hiervan is dat het schuiven soepeler gaat en het schuiven minder geluid maakt.