Wanneer je onlangs in een nieuwe woning bent gaan wonen, is het belangrijk om de verzekeringen hiervoor te regelen. Je moet er immers niet aan denken, dat je inboedel bij een inbraak in huis niet verzekerd is. Of wat te denken van schade aan je nieuwe keuken na een brand in huis? De kosten kunnen al snel hard oplopen, als blijkt dat je inboedel of woning als geheel niet goed verzekerd is. Mocht je het lastig vinden om de juiste verzekeringen voor een woning af te sluiten, dan kun je hier hulp bij inschakelen. Er zijn verschillende bedrijven, die de hulp van een verzekeringsadviseur aanbieden.

Een brandverzekering is in Nederland niet noodzakelijk

Wist je dat er een verschil bestaat tussen de verzekeringen in Nederland en België? In België kan een brandverzekering voor je huis afsluiten noodzakelijk zijn om je inboedel te beschermen tegen brand en waterschade. In Nederland zit deze dekking vaak al in je woonverzekering of inboedelverzekering. Het verschil tussen deze woon- en inboedelverzekering is niet altijd duidelijk. Vaak wordt gezegd dat een woonverzekering alles dekt, wat niet meegenomen wordt bij een verhuizing. Logischerwijs dekt de inboedelverzekering dan alles wat wel meegenomen kan worden.

Let goed op de dekking van een verzekering

Bij het afsluiten van verzekeringen kan het al snel aantrekkelijk zijn om voor een verzekering met de laagste premie te kiezen. Zo houd je immers het meeste geld over aan het eind van iedere maand. Toch is het verstandiger om naar de dekking van verzekeringen te kijken en uiteindelijk toch iets meer te betalen dan in eerste instantie. Een goedkope verzekering is vaak namelijk ook een verzekering met een zeer zwakke dekking. In de polisvoorwaarden van verzekeringen vind je de exacte dekking die je geboden wordt. Daarbij kan het slim zijn om handige vergelijkingstools te gebruiken bij het vergelijken van de verschillende soorten verzekeringen.