Als je een vloer gaat leggen, zijn er veel verschillende soorten vloeren. Alles heeft voordelen, maar ook nadelen. Er zijn ook nog smaakverschillen met wat iemand wel of niet mooi vindt. Een gietvloer kan misschien wel perfect zijn in gebruik, maar het kan maar zo zijn dat je het er helemaal niet mooi vindt uitzien. Daarom moet je veel vergelijken en kom je zo tot de perfecte vloer voor jou.

Kiezen voor een houten vloer

Als je heel graag een houten vloer wilt in je huis zijn er verschillende soorten die je kan kiezen. Je zou kunnen gaan voor een parketvloer, maar ook hier zitten nog veel verschillen in. Zo zijn ze altijd afkomstig uit andere landen. Het ene land heeft een andere kwaliteit dan dat een ander land dat heeft. Er is een grote kans dat je dan ook verschil zult zien in prijs. Daarom kun je ook parketvloeren vergelijken, dit is fijn om te doen om een goede keuze te kunnen maken.

Ga voor een houten look

Als je gek bent op de look van hout maar niet echt op de kwaliteit, zou laminaat een oplossing kunnen zijn. Dit kan er heel echt uitzien maar dat is het dan niet. Ook is laminaat vaak wat minder duur als een parketvloer. Toch kan er ook binnen laminaat nog veel verschil zitten in prijs en kwaliteit. De ene soort laminaat kan wel prima tegen water en de ander gaat daar al snel helemaal van bladeren. Laminaatvloeren vergelijken is dan ook een goed idee. Dan kun je alle voor- en nadelen nog eens goed naast elkaar zetten.

Er zijn ook PVC vloeren, deze kunnen heel goed zijn van kwaliteit en hebben ook erg veel voordelen. Op dit moment is het heel populair om een PVC vloer in visgraat vorm te leggen. Het ziet er heel mooi uit en een PVC vloer heeft veel voordelen. Een aantal voordelen zijn, dat het er maar weinig schade op de vloer komt, ook is het zo dat er geen waterschade kan komen. Dit kan dus de ideale vloer zijn als je kinderen hebt.

Gebruik maken van tegels als vloer

Je kunt ook tegels gebruiken als vloer. Dit is vaak niet een hele goedkope optie, maar kan wel heel mooi staan. De look van tegels is vaak wat strakker en industrieel, maar kan daarmee ook heel goed bij een bepaalde stijl passen. In tegels zit heel veel verschil, je kunt gaan voor hele grote tegels of juist wat kleinere. Maar er zit ook een groot verschil in bijvoorbeeld kleur en type steen. Zo heb je natuurstenen met iets van een print, maar ook 1 kleurige tegels. Ook met de voegen kun je veel doen. Als je een lichte tegel gebruikt en een donker voeg geeft dat een heel ander effect dan wanneer je ze in een ongeveer gelijke kleur hebt.

Tegenwoordig zijn er ook tegels in een houtlook, dit zorgt ervoor dat het lijkt dat je een houten vloer hebt. Terwijl je eigenlijk gewoon tegels op de vloer hebt liggen en daar dus wel alle voordelen van hebt.

Kijk voor meer inspiratie op: https://www.hierisalleswonen.nl