Het kopen of verkopen van een woning is een omvangrijk en tijdrovend geheel. Er gaat een hoop geld gemoeid met zowel de verkoop, als aankoop van een woning. Hierbij komen zoveel zaken kijken, dat het aan te raden is, het traject in handen te leggen van een professionele makelaar in Teteringen.

Aankoop van een woning

Een professionele makelaar heeft goede kennis van de woningmarkt. Hij is de aangewezen persoon om in te schakelen, als je van plan bent een huis te kopen. De woningmarkt is aan veel veranderingen onderhevig. Niet alleen op het gebied van de vraagprijs, ook waar het gaat om de bouwkundige staat van de woning en het al dan niet aanwezig zijn van een bestemmingsplan.
Als je een professionele makelaar in de arm neemt, zal hij je begeleiden van de bezichtiging, tot het moment dat jij je handtekening onder het koopcontract zet. Door je te laten ondersteunen door een makelaar, weet jij dat je een woning koopt, die het geld ook echt waard is. De makelaar kan de onderhandelingen voor jou voeren, het taxatierapport aanvragen en de bezichtiging met jou samen doen.

Verkoop van een woning

Zijn er van jouw kant plannen, om jouw woning te verkopen, dan wil je dit natuurlijk met een, zo hoog mogelijke opbrengst, gerealiseerd hebben. Een professionele makelaar kan hierbij uitstekend helpen. Hij zal jou voorzien van tips, met betrekking tot het opruimen of stijlen van je huis, voor de bezichtigingen. Vaak wordt er door de makelaar een open dag georganiseerd, waarop geïnteresseerden een ronde door het huis kunnen doen. Na de bezichtigingen, zullen er met een beetje geluk biedingen op jouw huis worden uitgebracht. De makelaar stelt jou hiervan uiteraard tijdig op de hoogte. Jij hebt samen met de makelaar bepaald wat je als opbrengst uit jouw huis wilt halen. Blijkt bij de bezichtigingen echter, dat het animo voor jouw huis erg groot is, dan zal de makelaar jou hierover bijpraten. Grote kans, dat de opbrengst voor jou dan een hoger zal zijn. Om aan voorwaarden te voldoen, zal de makelaar ook zorgen dat het energielabel van jouw woning bekend is. Dit is nodig om een woning te kunnen verkopen. Vanaf juli 2021 is een funderingslabel ook een voorwaarde. Een professionele makelaar is hiervan uitstekend op de hoogte.

Er komt veel kijken bij de aanschaf en verkoop van een woning. Niet alleen financieel, maar ook op het gebied van regelen. Door dit uit handen te geven, creëer jij rust voor jezelf en kan jij je richten op de verhuizing.

Bron: in2klussen.nl