Een aankoop van een jacuzzi is een flinke investering (behalve die opblaasbare van de Aldi natuurlijk). Je moet er dus goed van bewust zijn waar je hem wilt hebben. Jacuzzi’s kan je zowel binnen als buiten plaatsen, maar wat zijn nou de voor- en nadelen van beide opties? Elite Wellness geeft antwoord.

Binnen

Als je in de winter door de kou liever niet naar buiten wilt is een jacuzzi binnen een perfecte oplossing, je hoeft je huis dus niet eens te verlaten om heerlijk te kunnen ontspannen. Ook heeft een jacuzzi effect op de temperatuur binnen in je huis. Een bubbelbad geeft natuurlijk ontzettend veel warmte af, dit zul je zeker voelen in de kamers ernaast. Een jacuzzi die binnen staat geeft natuurlijk ook veel meer privacy dan als die buiten zou staan.

De nadelen van een jacuzzi die binnen staat zijn dat er wel de ruimte voor moet hebben, zo’n bad neemt al gauw flink wat ruimte in. Ook zal de kamer waarin hij staat een goede ventilatie moeten hebben. Een flink raam dat ver open kan, kan hierbij al helpen. Mocht je echt een kamer moeten aanpassen wat betreft de ruimte en de ventilatie, dan neigt de prijs vaak hoger uit te vallen wanneer je voor een jacuzzi buiten zou kiezen.

Buiten

Het grootste voordeel van een jacuzzi die in de tuin staat is dat je vaak genoeg ruimte hebt om hem weg te zetten. De enige aanpassing die je vaak moet doen is een gat graven waar hij in past. Ook is de aankoopprijs vaak minder dan als hij binnen zou staan, omdat je de eventuele verbouwingskosten niet krijgt. Mensen vinden het vaak fijn om van het weer te genieten als ze in een jacuzzi zitten. Je kan prima ontspannen in een bubbelbad als het koud weer is buiten, ook als het regent of sneeuwt. Toch zal dit ook veel mensen tegenhouden.

De nadelen van een jacuzzi buiten is dat het een stuk meer onderhoud vraagt, denk hierbij aan vallende bladeren, insecten en andere dingen die je buiten tegenkomt, binnen is hij tegen deze dingen beschermd. Je bent buiten niet beschermd tegen pottenkijkers, zeker in het midden van een wijk kijken mensen van hun bovenverdieping(en) zo je tuin in. Je kan natuurlijk wel je bubbelbad onder een afdak of andere schuttingen zetten. Een jacuzzi buiten zal ook meer stroom nodig hebben dan binnen, omdat het buiten vaak veel kouder is moet het apparaat harder werken om op temperatuur te blijven. Hier heb je binnen geen last van.

Conclusie jacuzzi binnen of buiten?

Je zult zelf de voor- en nadelen van beide opties tegen elkaar af moeten wegen, ook de wensen van de rest van het gezin zullen gaan meespelen in de uiteindelijke beslissing.