Wat een combisauna is, spreekt misschien voor zich: een combinatie van twee soorten sauna’s. Je kunt deze sauna instellen als traditionele Finse sauna, maar ook als infraroodsauna. Handig, want soms heb je zin in de ene soort sauna en soms in de andere. Vooral als je de sauna in je eigen huis neerzet, maakt de keuze de sauna alleen maar waardevoller. 

Weldadig als de zon

De infraroodsauna zou je aan kunnen schaffen omdat het een sauna is die weldadig is voor spieren en gewrichten. Vooral als je regelmatig pijn hebt, is dit een aanrader. Wist je dat een infraroodsauna net zo weldadig is als in de zon zitten? Maar dan zonder de schadelijke straling! Er zijn zelfs chronisch zieke mensen die zweren bij zo’n sauna. Ook bij minder ernstige aandoeningen – als bijvoorbeeld eenvoudige spierpijn – is een infrarood sauna super. Maar soms heb je toch gewoon zin in lekker zweten in een Finse sauna?

Lekker zweten

En dat kan dus in een combisauna. De ene dag ga je voor je stramme spieren bij de infraroodlampen zitten, de andere dag stel je ‘m in op Fins. In de traditionele sauna kun je even lekker zweten. Het voordeel daarvan is dat je je lichaam letterlijk en figuurlijk reinigt. Je hoofd maak je lekker leeg en je poriën spoel je schoon. Mits je na een bezoek aan de sauna even lekker doucht om het vuil af te spoelen. Liefst natuurlijk ijskoud, als is het alleen al om je lijf een boost te geven. De afwisseling koud/warm is hartstikke goed voor je. Natuurlijk zet je de douche niet lang koud, een weldadige warme douche erna is ook welkom. 

Wellness “to the max”

Het is dus handig als je de combisauna in de buurt van je badkamer hebt. Maar eerlijk is eerlijk: noodzakelijk is het niet. Zo kun je ook een sauna in je tuin laten plaatsen. Voor de koude douche kun je dan een buitendouche installeren. Zeker weten dat je daar van opknapt! Mits je dan binnen de kans krijgt om op te warmen, uiteraard. Met een combi-sauna én een buitendouche heb je eigenlijk genoeg voor een compleet wellnesscentrum. Hoe fijn is dat als je dat in je eigen huis of tuin hebt? 

Keuze is reuze

Ga je zelf een combisauna kopen? Dan is het goed om te weten dat je keuze hebt in verschillende modellen. Zo kun je kiezen uit een- of meerpersoons. Ook hout is er in verschillende soorten. Laat je informeren en uitleggen wat precies de verschillen zijn. Een sauna koop je niet elke dag, de beslissing mag dus gerust gedegen zijn. Als je de keuze voor een combisauna gemaakt hebt, kijk dan ook eens naar de accessoires. Helemaal top toch, een mooie houten emmer of een relaxsteun die erbij past?