Je hebt een bad en je hebt een vrijstaand bad, en daar zit nogal wat verschil tussen. Mensen die houden van luxe en uitstraling kopen vaak een vrijstaand bad. Je moet er echter wel de ruimte voor hebben. Wil je wel de uitstraling van de vrijstaande uitvoering van het bad maar mis je simpelweg de ruimte? Kies dan voor een half vrijstaand bad als alternatief. Groot voordeel van een vrijstaande uitvoering van het ligbad is dat je het bad nu gemakkelijk schoon kunt houden. Je beweegt je immers gemakkelijk rondom het bad.

Vrijstaand bad, met van die klassieke pootjes

Zoals de naam al zegt ben je met een vrijstaand bad niet gebonden aan de muur. Het bad kun je geheel onafhankelijk van de muur in de badkamer plaatst. Je hebt heel veel verschillende vormen van een bad dat vrijstaat. De klassieke uitvoering is ongetwijfeld de bekendste uitvoering. Dat dankt het vooral aan de pootjes onder het bad. Ben je niet zo van klassiek maar veel meer van een moderne uitstraling? Kies dan een bad met een ovale vorm of strak en rechthoekig. Het is buitengewoon slim om te kiezen voor de vrijstaande variant van het bad als je te maken hebt met een badkamer die al betegeld is. Je kunt dus ook vanuit praktische overwegingen voor een vrijstaand bad kiezen.

Zorg wel dat je voldoende ruimte hebt voor de vrijstaande variant

Een vrijstaand bad is mooier dan welk ander bad dan ook. Je moet echter wel genoeg ruimte in je badkamer hebben, anders wordt het allemaal wel heel erg dringen in je badkamer. De voordelen van een vrijstaande variant van het bad zijn talrijk. Zo is een bad gemakkelijk te onderhouden en zeer goed schoon te maken. Dit om de simpele reden dat je je gemakkelijk rond het bad kunt bewegen. Je kunt elke kant droogmaken en schoonhouden nu. Met een bad in vrijstaande vorm haal je wel echt iets in huis. Besef wel dat het meteen de blikvanger van je badkamer is.

Niet gebonden aan de badkamer, je plaats het bad ook in je slaapkamer

Overigens ben je met een dergelijk bad helemaal niet gebonden aan de badkamer. Je kunt er eveneens voor kiezen om het bad op je slaapkamer te plaatsen. Voorwaarde is wel dat er een geschikte wateraansluiting moet zijn en er een afvoergat komt. Kun je aan die voorwaarden voldoen, dan laat je het bad gewoon heerlijk in je slaapkamer plaatsen. Dan stap je zo vanuit je bed in bad. Er zijn minder prettige manieren om wakker te worden, kunnen wij ons zo voorstellen.

Alternatief is de halfvrijstaande uitvoering

Als je dolgraag een vrijstaand bad maar heb je er simpelweg de ruimte niet voor. Dan is een halfvrijstaand bad een goed alternatief. Dit bad is ruimtebesparend. Door slim te monteren kun je dit bad toch de uitstraling van een vrijstaande variant geven. Als je echt iets moois van je bad- of slaapkamer wilt maken, zoek het dan vooral in de vrijstaande variant van het ligbad. Een bad met een mooiere uitstraling is er niet.