De ondergrondse container is flink in opmars. Dat geldt ook voor de ondergrondse perscontainer via Afvalperscontainer.nl. Het is namelijk zo dat er veel pluspunten te koppelen zijn aan het gebruik van dit type container. In de eerste plaats is het natuurlijk fijn dat er slechts een kleine bak boven de grond uitsteekt, maar dat er onder de grond een flinke opslag zit. Daarnaast zijn er nog veel meer andere voordelen waar je veel aan kunt hebben. Die bekijken we hier.

Veel meer afval verwerken

De ondergrondse perscontainer kan in twee opzichten veel meer afval verwerken. In de eerste plaats is er onder de grond een veel grotere opslag. Daar komt dan het feit dat het vuil compact gemaakt wordt met de pers nog bij. Daardoor is er dus wel heel gemakkelijk om er bijvoorbeeld in woonwijken of bij appartementencomplexen mee te werken. In sommige gevallen kan er tot wel tien keer meer afval worden verwerkt dan in een gewone container. Dit maakt het dus extra geschikt voor dit soort plekken. Een perscontainer is dus ontzettend ruimte efficiënt. De container neemt weinig ruimte in beslag, terwijl er veel afval ingegooid kan worden.

Schoner in de omgeving

Werken met een ondergrondse afvalperscontainer zorgt ook dat het schoner blijft in de omgeving. Doordat er veel meer afval in kan, zal er minder snel een volle bak zijn waardoor bewoners hun vuil rondom de vuilbak laten slingeren. Daarnaast is het natuurlijk fijn dat alles ondergronds verdwijnt. Daardoor merk je er veel minder van. Dat is vooral fijn omdat afval ook ongedierte aantrekt en kan gaan stinken. Al dit soort ongemakken behoren tot het verleden met een ondergrondse afvalcontainer met pers. Het is wel heel fijn om van al dit soort problemen af te zijn.

Voor veel soorten afval

Het is ook fijn om te weten dat er in de ondergrondse perscontainer heel veel verschillende soorten afval gestopt kunnen worden. Het is namelijk zo dat de pers voor heel veel materialen geschikt is. Denk bijvoorbeeld aan karton en plastic. Denk ook aan het gebruikelijke restafval dat je produceert in een huishouden. Het is dus wel heel simpel om alles wat je kwijt moet in de container te stoppen. Hou er wel rekening mee dat niet alle soorten afval in een ondergrondse perscontainer gedumpt kunnen worden. Check dus altijd goed welk afval is toegestaan om in de container te gooien.

Zie hier meer blogs met alles over wonen.