Veel huiseigenaren ervaren een zekere voldoening wanneer ze zelf hun huis repareren, zeker als ze geld besparen. Bij dakreparaties is dat anders. De meeste huiseigenaren zijn namelijk niet berekend op de klus en kunnen uiteindelijk fouten maken die niet alleen risico’s opleveren, maar op termijn ook meer geld kosten.

Een dakreparatie lijkt gemakkelijk, maar is het niet

Het repareren van een dak is bijna te vergelijken met tuinieren. Wie het nog niet heeft geprobeerd, verkeert in de veronderstelling dat het vrij gemakkelijk is. Neem je bijvoorbeeld de eerste keer een plant mee naar huis, dan zal je meteen merken dat er veel meer nodig is om hem te laten groeien dan hem alleen maar naast een raam te zetten.

Hetzelfde geldt voor het repareren van een daklekkage. Deskundige dakdekkers gebruiken professionele apparatuur en laten het werk gemakkelijk lijken dankzij hun ervaring en training. De werkelijkheid is echter anders. En dat weten de professionals van ons dakdekkersbedrijf in Oss als geen ander.

Waarom je liever een professional inhuurt

Er zijn niet veel huiseigenaren die beseffen dat een dak een complex systeem is met veel verschillende componenten en lagen. Deze onderdelen moeten allemaal goed worden aangesloten om water van het dak te leiden in plaats van het huis in.

Professionele dakdekkers zijn getraind om dakbedekkingssystemen te begrijpen en hun componenten te installeren in overeenstemming met de normen van de fabrikant en rekening houdende met de lokale bouwvoorschriften.

Er zijn zelfs dakdekkers die gecertificeerd zijn door een fabrikant, wat hen extra vaardigheden en ervaring oplevert. Ook kan een ervaren dakdekker bij het afronden van zijn reparatiewerkzaamheden andere dakproblemen tegenkomen, die je zelf niet zou opmerken.

Een foutje kan je in de toekomst veel geld kosten

Sommige huiseigenaren overwegen zelf hun dakreparaties uit te voeren omdat ze denken dat dit hen minder geld zal kosten. Dit gebeurt echter niet zo vaak. Een klein foutje kan in de toekomst namelijk voor extra schade zorgen en dus ook meer geld kosten.

Het komt ook zelden voor dat huiseigenaren dakbedekkingsklussen nauwkeurig inschatten. Ook al verlopen je doe-het-zelf reparatiewerkzaamheden vlot, de kans is groot dat dit project je meer kost dan wanneer een professional het zou doen. Uit onderzoek is gebleken dat doe-het-zelf projecten vaak het dubbele kosten van wat huiseigenaren in eerste instantie verwachten.