Je hebt behang en je hebt renovlies behang. En tussen die twee bestaat nogal wat verschil. In niets is renovlies behang te vergelijken met het basis behang zoals wij dat kennen en zoals dat nog beschikbaar is. De voordelen van dit ijzersterke behang zijn legio en met dit behang heeft de stukadoor er  een zeer geduchte concurrent bij.

Renovlies behang is sterker dan regulier behang

Er kleven talloze voordelen aan het gebruik van behang. Dit behang is veel sterker dan regulier behang en het scheurt vrijwel nooit. Bovendien heeft renovlies behang scheur overbruggende kwaliteiten. Ga je aan de slag met dit soort behang dan hoef je eigenlijk alleen de grotere oneffenheden en scheuren te verzorgen, het behang doet de rest en vaak is er niets van een scheur terug te vinden. Want dit behang zorgt voor zeer strakke en gladde muren en wanden. Renovlies behang wordt zelfs op het plafond gebruikt, om zo ook een egaal en glad plafond te realiseren.  

De stukadoor heeft er een serieuze concurrent bij

Daardoor heeft de stukadoor er een heel serieuze concurrent bij. Want lange tijd had die een soort van alleenrecht op het behangklaar maken van wanden. Altijd weer dook de stukadoor op, een soort van onmisbare vakman. Niet echter nu er ook renovlies behang is. In vergelijking met het inhuren van een vakman is het behang veel goedkoper, al helemaal omdat het veel sneller aan te brengen is en meteen bruikbaar is bovendien.

Je hoeft nu alleen de muur maar van lijm te voorzien

Dat je sneller kunt werken met renovlies behang, heeft weer te maken met de eenvoudige manier waarop je dit behang aanbrengt. De behangtafel kan in elk geval in de kast blijven, want wil je renovlies aanbrengen dan hoef je alleen de wand maar van lijm te voorzien. Je kunt dus in principe vanaf de rol behangen en steeds ontstaat een naadloos en egaal geheel.

Denk eens aan fotobehang voor op de kinderkamer

Ook dit behang heb je weer in verschillende uitvoeringen. Zo is dit behang in de vorm van fotobehang een aanrader. De prints zijn niet van echt te onderscheiden en met renovlies behang heb je en behang dat heel lang heel mooi blijft en dus beslist ook tegen een stootje kan. Daarom vind je het ook vaak terug in kinderkamers. Conclusie? Iedereen is bijzonder blij met dit type behang. Behalve dan de stukadoor, die heeft eindelijk een serieuze concurrent gekregen.  

Veel meer opties dan de stukadoor kan bieden

De stukadoor zal slapeloze nachten hebben in de wetenschap dat werken met dit type behang tot wel 30 procent goedkoper is dat de nota van de stukadoor. En het effect is minstens zo glad en straks als stucwerk. Voordeel is er dat er geen scheuren meer ontstaan, iets dat bij stucwerk en nieuwbouwwoningen nog wel eens het geval wil zijn.  Met renovlies behang kun je er voor kiezen om een wand van bijvoorbeeld een motief te voorzien of een wand in fotobehang uit te voeren. Het zijn opties die de stukadoor je niet kan bieden.

Meer weten over wonen? Kijk hier voor meer inspiratie!