Een pelletkachel kopen, maar weet je niet precies waarop je moet letten? Bij de aanschaf van een pelletkachel is het belangrijk om op een aantal belangrijke punten te letten. In dit artikel geven wij handige tips en adviezen voor het kopen van de juiste pelletkachel. Lees dus snel verder!

Is een pelletkachel in mijn woning mogelijk?

Tegenwoordig is er voor iedere woning wel een passende pelletkachel te vinden. Het is belangrijk om te laten op het type afvoerkanaal. Je wilt natuurlijk dat je een pelletkachel koopt met het juiste afvoerkanaal voor je woning. Tegenwoordig zijn er voor moderne woningen pelletkachels met een gesloten afvoersysteem. Laat je informeren over welk type pelletkachel het beste in je woning past.

Onderhoud van een pelletkachel

Elk type kachel heeft onderhoud nodig, zo ook pelletkachels. Bij pelletkachels is het onderhoud erg afhankelijk van het type dat je koopt. Goedkope pelletkachels vergen bijna dagelijks onderhoud, terwijl luxere pelletkachels slecht één keer per maand onderhoud nodig hebben.

Groot onderhoud is pas nodig nadat je ongeveer 1000 kilo aan pellets hebt verbrand. Dit geeft het systeem van de pelletkachel zelf aan. Bij goedkopere pelletkachels kan je relatief gemakkelijk zelf dit onderhoud uitvoeren, maar bij duurdere modellen is het verstandig om een specialist in te schakelen. Let bij het kopen van een pelletkachel dus op het onderhoud dat het model nodig heeft.

Minimaal vermogen

Een ander belangrijk punt om op te letten bij het kopen van een pelletkachel is het minimaal vermogen. Vaak wordt er enkel gekeken naar het maximale vermogen, echter is het ook goed om te letten op het minimaal vermogen. Koop je een te zware pelletkachel, dan wordt je huis als snel veels te warm en kan je de ruimte niet efficiënt verwarmen. De kachel moet dan namelijk continu uit- en aangezet worden.

Bekend merk pelletkachel kopen

Als je een pelletkachel gaat kopen is het verstandig om te kiezen voor een bekend merk dat staat voor kwaliteit. In de webshop van PelletkachelKiezen.nl vind je een uitgebreid assortiment pelletkachels van bekende Italiaanse merken. Deze kachels zijn van hoge kwaliteit. Voor meer informatie over de bekende merken, verschillende modellen, onderhoud en vermogen ga je naar de website. Daar vind je alles over pelletkachels en de subsidies van dit moment.