Geen zorgen als je op zoek bent naar nieuwe wanddecoratie. Er kan met een gerust hart gesteld worden dat er altijd iets is dat perfect bij jouw huis en jouw inrichting past. Of het nou gaat om een gewoon maar origineel behangetje of om het maken van een magneetmuur, niets lijkt onmogelijk. Wanddecoratie komt in allerlei soorten en maten. Wanddecoratie kan groot zijn, kan subtiel zijn, kan vooral bescherming bieden en kan van elke ruimte een kleurrijk geheel maken.

Afwisselend en verrassend aanbod

Creativiteit kun je de mensen die telkens weer met iets nieuws op de markt komen niet ontzeggen. Integendeel. Als het aanbod ergens afwisselend en verrassend genoemd mag worden, dan is dat wel in de wanddecoratie. Behalve nieuwe elementen zijn bepaalde zaken ook altijd gebleven. Neem wanddecoratie canvas, want een canvas aan de muur staat gewoon prachtig. Nu, vroeger en in de toekomst. Dat geldt ook voor wanddecoratie industrieel, in betonlook dus. Vooral geschikt als je je huis een stoere uitstraling wilt geven. En wat te denken van het kaleien van de muur, iets dat de boeren eeuwen geleden al deden met name om hun boerderijen te beschermen tegen de regen. Muur in de vorm van een whiteboard Muur in de vorm van een whiteboard

Muur in de vorm van een whiteboard

Maar: in de wereld van wanddecoratie lijkt stilstand echt achteruitgang. Het lijkt wel alsof er steeds iets nieuws op de markt moet komen. Alsof er nog niet genoeg is. Helemaal hip is bijvoorbeeld de magneetmuur, die je met speciale verf gemakkelijk kunt maken. Je hangt er je boodschappenlijstje en andere lichtere zaken aan. Wat te denken van een enigszins vergelijkbare whiteboard muur, een te beschrijven muur dus, waar je zoon of dochter de mooiste tekeningen op kan en mag maken. Het kan tegenwoordig allemaal, al is het in dit kader wel belangrijk je kinderen het verschil tussen een gewone muur en een schrijfmuur duidelijk te maken.

Bekend van de Marokkaanse badhuisjes

Buitenlandse invloeden creëer je met bijvoorbeeld Zelliges, de bekende Marokkaanse tegels die voor een unieke uitstraling zorgen in badkamer en keuken en die we vooral kennen van de badhuisjes, Tadelakt is een pleistermateriaal dat juist weer een zuidelijke uitstraling geeft en met barok behang accentueer je bepaalde elementen in een ruimte. Ook de prints op de behangen worden steeds origineler. Een leesbaar vervolgverhaal op je behang? Natuurlijk, geen enkel probleem meer.Heel bijzonder: kleurrijke 3D wandpanelen

Heel bijzonder: kleurrijke 3D wandpanelen

Heel erg bijzonder zijn de kleurrijke 3D wandpanelen. Deze vorm van wanddecoratie blijft gewoon interessant, boeiend, wonderlijk en verrassend. Het is maar net hoe je tegen de panelen aankijkt; steeds zie je het net even weer anders. Vervelen doen deze panelen in elk geval slechts zelden. Kiezen voor deze panelen betekent wel dat ze de sfeer van je huis bepalen, want zo nadrukkelijk zijn ze aanwezig.

Altijd iets dat echt bij je past

En zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van mogelijkheden om je muur aan te kleden. Geheid dat als je dit leest, er net weer een producent met iets nieuws op de markt komt. Gelukkig is er altijd iets dat geknipt is voor je huis en voor je inrichting.