Bij een rolcontainer loop je altijd het risico op ongedierte en nare geuren. Zelfs als je er alles aan doet om deze te bestrijden, is dit probleem niet volledig te voorkomen. Een goed alternatief is daarom een ondergrondse afvalcontainer. Wat dat is en wanneer je deze kunt gebruiken, kom je te weten in dit artikel.

Ondergrondse afvalcontainer

Bedrijven of appartementencomplexen die te maken krijgen met enorme hoeveelheden afval, kunnen een ondergrondse afvalcontainer huren bij een containerverhuur. Dit is een container die grotendeels onder de grond ligt – zoals de naam al doet vermoeden. Slechts een klein gedeelte steekt boven de grond uit. Hierin zit een klep met daarachter een opening, waar je het afval in kunt gooien. Je vindt dit type containers ook vaak terug op parkeerplaatsen en op het strand.

Wat zijn de voordelen van ondergrondse afvalcontainers?

De ondergrondse afvalcontainers hebben een hele hoop voordelen ten opzichte van bovengrondse afvalcontainers. Allereerst zijn deze hygiënischer. Dit komt doordat de temperatuur onder de grond constant tussen de 10 en 15 graden is, terwijl deze bovengronds al snel kan oplopen, vooral in de zomer. Vanwege de hogere temperaturen zal ongedierte zich sneller in de container vestigen. Ook is de ondergrondse container hermetisch afgesloten voor invloeden van buitenaf en wordt het geluid gedempt, wat handig is in het geval van glascontainers. Bovendien besparen de ondergrondse containers veel ruimte. Meer informatie over een goedkope container vind je op Bedrijfsafval.nl.

Ondergrondse afvalcontainers voor een appartementencomplex

In de buurt van appartementencomplexen kom je de ondergrondse afvalcontainers vaak tegen. Dit komt omdat er enorm veel afval uit deze complexen komt. Vroeger werden er normale afvalbakken gebruikt, maar dit was vaak onhygiënisch. Aangezien de appartementencomplexen meestal in woonwijken zijn gelegen, is het belangrijk dat de straat schoon blijft. Dankzij de ondergrondse containers zie je het afval niet, aangezien het meteen naar beneden valt. En, zoals eerder genoemd, is er geen sprake van nare geuren. Er zit echter wel een ‘maar’ aan. Jammer genoeg worden afvalzakken nog steeds te vaak naast de containers gezet. Dit verslechtert het straatbeeld. Bovendien: als er eenmaal één zak naast de container staat, zullen er meer volgen.

Kijk hier voor meer tips.