Een paalmuts is vaak gemaakt van beton. Beton is namelijk goed bestendig tegen verschillende weersomstandigheden. Als je een muurtje, pilaren of een schoorsteen buiten hebt staan, is het wel handig om dit te beschermen tegen het vocht, kou of warmte van de weersomstandigheden. Hiervoor is een paalmuts dan echt ideaal. Naast dat een paalmuts de mooiigheid behoud van het bouwwerk, geeft het ook een eigen stijl weer. Zo kun jij laten zien van wat voor een soort stijl jou houdt en waar jij je het beste in kunt vinden. 

Verschillende paalmutsen

Er zijn een hele hoop verschillende paalmutsen te vinden in de winkels en vooral een hele hoop online. Elke muur, pilaar of schoorsteen is natuurlijk anders. Daarom hebben ze een heel erg veel verschillende maten van paalmutsen. Zo heb je ze van 24×24, maar ook van 100×100. De maten daar tussen in zijn ook allemaal verkrijgbaar. Het is namelijk wel erg belangrijk dat de paalmuts goed past en dat hij er niet over het bouwwerk heen hangt. Daar kunnen namelijk ongelukken mee gebeuren.

Naast de maten van de betonnen paalmutsen, zijn er ook verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo heb je de kleuren zwart, grijs, antraciet en gecoat. Antraciet is een soort van grijs, het is een donkere tint van cyaan.  Zo kun je zelf kijken welke het beste bij jou ontwerp past. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen smaak. Op deze manier geef jij ook je eigen stijl weer en laat je zien waar jij van houdt. Deze paalmutsen van beton zorgen voor een extra mooie uitstraling van jouw tuin en beschermen hiermee automatisch het metselwerk van de palen en zuilen.

Vlakke- en vierzijdige paalmutsen

Verder kun je ook nog kiezen voor de vorm van een paalmuts. Er zijn namelijk gewone vlakke paalmutsen, maar ook paalmutsen met een punt. De punten kunnen van hoogte verwisselen en hier kun je dan ook zelf een keuze in maken. Je hebt ook paalmutsen waar er een bol bovenop zit. Deze bollen zijn ook in allerlei groottes verkrijgbaar en ze zitten vast aan de paalmuts. Naast deze vormen zijn er ook nog speciale vormen die je eventueel zelf kunt laten maken. Zo zijn er namelijk ook mooie kunstwerken die als paalmuts worden gebruikt. De prijs zal dan wel aanzienlijk stijgen van de paalmuts.

Wil jij betonnen paalmutsen kopen? Klik hier voor de paalmutsen van Betongoed.