Een hoop mensen zijn gek op een lekker geurtje. Helemaal wanneer je de geur ook in huis kan halen en dus kan laten ruiken door de hele woning. Eerst gebruikten we hiervoor een geurkaars, maar tegenwoordig is er een veel makkelijkere manier om geurtjes door de hele woning te laten ruiken. Namelijk door middel van scentwax. In deze tekst gaan we kijken wat scentwax precies is en wat de voordelen zijn van scentwax. Ook kijken we waarom scentwax beter kan zijn dan het aansteken van een geurkaars in de woning.

Wat is scentwax?

Scentwax zijn kleine tabletjes gemaakt van verschillende soorten was. Dit was is op een bepaalde manier gemaakt zodat het smelt wanneer het weer verwarmd wordt. Aan de was is daarnaast ook een lekker geurtje toegevoegd. Vaak wordt dit gedaan door een geur olie toe te voegen aan het geheel zodat deze vrij kan komen wanneer de was verwarmd wordt en dat is ook zeker wat er gebeurd. Je kunt de was namelijk in een brandertje doen. Vaak is dat een stenen beeldje waar onderin een waxinelichtje geschoven kan worden. Wanneer dat waxinelichtje aangestoken wordt, wordt het geheel dus warm. Bovenop kun je dan de was leggen. Wanneer deze verwarmt, is het dus zo dat de was zal gaan smelten en dat er een lekkere geur vrij komt. Een scentwax is dus zo’n klein vormpje waar een geur in verwerkt zit. Door de geurbrander aan te steken krijg je dus een lekker geurtje in huis. Geuren kunnen ook een hoop verschillende effecten veroorzaken. Zo zijn er bijvoorbeeld geuren als lavendel die er voor zorgen dat mensen een rustgevend effect krijgen. Ook kunnen andere geuren verschillende positieve effecten bij iemand omhoog halen.

Wat is een voordeel aan scentwax?

Het grootste voordeel is natuurlijk dat je een lekker geurtje in huis hebt. Deze blijft ook wel een tijdje hangen door de concentratie van geur olie die toegevoegd is aan het geheel. Een voordeel in tegenstelling tot een geurkaars is dat de geurkaars een geur heeft en vaak duurder is. De geurkaars gaat dagenlang mee waarbij een scentwax chip meestal 6 uur mee gaat en dan ook op is. Zo’n chip kun je dus vervangen wanneer je behoefte hebt aan een ander geurtje terwijl je bij een geurkaars vaak langer er mee moet doen om hem op te krijgen. Ook neemt een geurkaars meer plek in beslag. De chips zijn namelijk hartstikke klein en wanneer je er eentje opgebrand hebt, kun je hem direct weggooien. Ook kun je verschillende chips met elkaar mengen. Je doet bijvoorbeeld een vanille chip samen met een kaneel chip en creëert hiermee de lekkerste geurtjes in huis. Leuk om te experimenteren dus.

Bron: homewishez.nl