In vergelijking met een gootsteen is de afvoer van een toilet behoorlijk groot. Veel mensen gebruiken hun toilet dan ook om van alles en nog wat door te spoelen. Doe je dit ook? Kijk dan niet raar op wanneer er binnen de kortste keren een verstopping ontstaat. De kans hierop wordt een stuk groter wanneer je vaak en veel rommel doorspoelt. Deze rommel kan namelijk gaan ophopen in de afvoer. Het water kan hierdoor een stuk lastiger in het riool belanden. Dit zorgt er vaak voor dat er een laag water in de toiletpot blijft staan. Soms stroomt dit tergend langzaam weg, maar het kan ook zijn dat het water helemaal niet wegstroomt.

Beperk je tot toiletpapier en uitwerpselen

De grootte van de afvoer van een toilet maakt het aantrekkelijk om van alles door te spoelen. Wij raden je aan het toilet echter alleen te gebruiken waar deze voor bedoeld is. Zo kun je toiletpapier bijvoorbeeld zonder problemen doorspoelen. Althans, wanneer je niet te veel in één keer doorspoelt. In dat geval kan er namelijk ook een verstopping ontstaan. Het doorspoelen van menselijke uitwerpselen via de afvoer van jouw toilet kan doorgaans ook zonder problemen.

Spoel geen vet en vochtige doekjes door!

Uit ervaring weten we dat er genoeg mensen zijn die andere dingen doorspoelen dan toiletpapier en uitwerpselen. Zo komen we bijvoorbeeld geregeld vochtige doekjes tegen in de afvoer van een toilet. Deze doekjes breken minder snel af dan toiletpapier, waardoor een verstopping snel geboren is. Ook spoelt menig Nederlander vet door de afvoer van een toilet. Ondanks dat de afvoer van een toilet groter is dan die van een gootsteen, kan vet alsnog voor problemen zorgen. Het vet kan ook in de afvoer van jouw toilet gaan stollen. Zodoende ontstaat er alsnog een verstopping. Wij raden jou dan ook af om vochtige doekjes en vet door de afvoer van een toilet te spoelen.

Een toilet ontstoppen

Heb je rommel door de afvoer van jouw toilet gespoeld? Dan kan het zijn dat je momenteel al te maken hebt met een verstopping. Deze kun je zelf verwijderen met behulp van een ontstopper of ontstoppingsveer. Pas wel op, want je kunt het probleem met deze hulpmiddelen ook alleen maar erger maken. Zo kan een verstopping verder de afvoer inschieten wanneer je een ontstopper te wild gebruikt. Het hardhandig inbrengen van een ontstoppingsveer kan schade aan de afvoer veroorzaken. Een lekkage kan hier het gevolg van zijn. Wil je dat dergelijke problemen jou bespaard blijven? Schakel dan een ontstoppingsbedrijf in. Zo’n bedrijf verwijdert een verstopping snel en vakkundig. Je blijft dus nooit lang last houden van het probleem en de kans op herhaling is ook minimaal!