Verhuizen kan een zeer stressvolle periode zijn. Niet alleen moet u een hoop plannen maar u moet ook veel tillen. Het is dus fysiek en mentaal stressvol voor uw lichaam. Deze post gaat u een aantal tips geven om verhuizen minder stressvol te maken en uw verhuizing een stuk soepeler te laten verlopen. Het is en blijft namelijk een leuke en magische dag.

Begint vroegtijdig met plannen 

Het is belangrijk om uw verhuizing vroegtijdig in te plannen. Maak een draaiboek van alles wat er die die dag moet gebeuren en maak een checklist met alle belangrijke spullen die u dagelijks gebruikt zodat ze niet verdwijnen in één van uw verhuisdozen.Begin vast met het inpakken ca U kunt ook alvast op zoek gaan naar een plek waar u kunt parkeren tijdens de verhuizing of op zoek gaan naar het goedkoopste inpakmateriaal. Verder is het handig om alvast een route uit te stippelen zodat u niet verkeer rijdt naar uw nieuwe huis. 

Vraag om hulp

Bij een verhuizing moet er een heleboel gebeuren en dat lukt je meestal niet alleen. Vraag daarom je vrienden of familie om hulp. Je kunt dan de taken verdelen en de klus sneller klaren. Een groepje kan het oude huis leeg maken, een aantal mensen kunnen heen en weer rijden en weer een ander groepje kan het nieuwe huis volladen. Zorg ervoor dat je genoeg broodjes, drinken en koffie in huis hebt zodat iedereen ook even lekker pauze kan nemen tussendoor. Zo maak je er ook nog eens een gezellige dag van. 

Huur materiaal 

Wanneer u het voor zichzelf wat makkelijker wilt maken kunt u op zoek gaan naar een verhuurbedrijf. Het is bijvoorbeeld heel fijn om een busje te huren waar alle meubels in passen. In een normale personenauto past dit namelijk niet. U kunt voor een verhuisbus van volledige grootte gaan maar meestal is een busje ter grote van een Mercedes Sprinter al genoeg. Ook kunt u ervoor kiezen om een verhuislift te huren. Dan hoeft u uw spullen niet elke keer de trap op te tillen maar wordt het gewoon naar boven getakeld. Let wel op, in sommige straten heeft u een vergunning nodig om de verhuislift neer te zetten. De verhuislift centrale uit Haarlem zorgt er zelf voor dat de vergunning aanwezig is. 

Huur een professional in 

Wanneer u toch besluit dat het te veel werk voor u is kunt u ook besluiten om een verhuisbedrijf in Haarlem in te huren. Een verhuisbedrijf garandeert u dat er geen schade aan uw inboedel komt en zijn bovendien een stuk sneller. Ook beschikken ze over alle materialen die u nodig heeft en krijgt u de verhuisdozen gratis.