Een molenaarstrap, ook wel steektrap genoemd, wordt vooral gebruikt voor hoogslapers, vlieringen, zolders en vides. Doordat er geen buiging in een molenaarstrap zit kan de trap gemakkelijk in elkaar gezet worden door de doe-het-zelver.

Voordelen van een molenaarstrap plaatsen

Een molenaarstrap plaatsen zorgt ervoor dat je profiteert van een aantal voordelen. Het grootste voordeel van een steektrap, zoals de molenaarstrap ook wel genoemd wordt, is dat dit type trappen enorm ruimtebesparend zijn. Doordat de trap in een rechte lijn en in een steile hoek naar boven gaat heb je minder meters aan trap en minder treden nodig. Een molenaarstrap kan eigenlijk overal wel geplaatst worden. Molenaarstrappen kom je dan ook vaak tegen bij vides, vlieringen, zolders en hoogslapers. Ook in woonkamers met een split level wordt vaak gekozen voor een molenaarstrap. Dit omdat deze een open constructie hebben waardoor de trap visueel minder zwaar oogt. Voor iedere ruimte in huis is er wel een passende molenaarstrap te vinden. 

Molenaarstrap als bouwpakket

Ben je op zoek naar een houten molenaarstrap? Dan kun je op Houtcompleet.nl een molenaarstrap als bouwpakket bestellen. In verschillende hoogtes en breedtes zijn er bouwpakketten verkrijgbaar. Zelfs molenaarstrappen met een kwartslag, uitschuifbaar of met leuning. Zo’n bouwpakket bestaat uit alle onderdelen om zelf een molenaarstrap in elkaar te zetten. Met de handleiding kan je zelf eenvoudig de trap in elkaar zetten om vervolgens te plaatsen. Zeker een bouwpakket van een rechte steektrap is erg gemakkelijk in elkaar te zetten. Een belangrijk punt waar je wel even op moet letten is de leuning. Vaak wordt een molenaarstrap zonder leuning geleverd. Wil je wel graag een leuning? Dan kan je die altijd mee bestellen.

Montage van de molenaarstrap

Met een bouwpakket en een handleiding voor de montage is het voor iedereen mogelijk om een molenaarstrap te monteren. Als je een bouwpakket besteld dan worden alle delen netjes op maat geleverd en hoef je alleen nog de montagehandleiding te volgen.

Tegenwoordig worden molenaarstrappen veelal gebruikt om de vliering, de zolder of split level te bereiken. Als je momenteel nog een vlizotrap hebt dan is deze vervangen voor een molenaarstrap zeker een aanrader. Molenaarstrappen, die dus ook wel steektrappen genoemd worden, hebben een flinke helling en zijn daardoor erg ruimtebesparend. De laatste jaren zien we ook steeds meer loftwoningen, waardoor molenaarstrappen ook meteen flink aan populariteit hebben gewonnen.