In de afgelopen jaren hebben de ontwikkelingen niet stilgestaan. Nee, er is veel meer focus komen te liggen op duurzaamheid. In de gehele maatschappij. In alle branches. En in de wereld van energieleveranciers. Meer en meer energieleveranciers, zoals Vandebron, kiezen dan ook voor het aanbieden van groene stroom.

Voor jou – als consument – brengt dit flinke veranderingen met zich mee. Lange tijd kon je alleen voor energiecontracten met grijze stroom kiezen, maar daar is dus verandering in gekomen. Je kunt nu óók uit allerlei soorten energiecontracten met groene stroom kiezen. Om meerdere redenen is het advies zelfs om juist voor die energiecontracten te kiezen.

Goed voor het milieu

Met de keuze voor groene stroom maak je een bewuste keuze. Een bewuste keuze met het oog op het behoud van onze prachtige aardbol. Alle groene stroom wordt namelijk op een duurzame manier opgewekt, waarbij de aarde geen schade aangericht wordt. Bij grijze stroom is dat een compleet ander verhaal. De keuze voor groene stroom is vanuit het perspectief van duurzaamheid dan ook de enige juiste keuze die je kunt maken.

Scherpe prijzen

Lange tijd was grijze stroom voordeliger dan groene stroom. Gelukkig is daar in de afgelopen jaren verandering in gekomen. Op dit moment betaal je voor groene stroom zelfs minder dan voor grijze stroom. Als je geld wilt besparen, is het dan ook interessant om naar groene stroom over te stappen. Door een goede vergelijking te maken, kun je de juiste stap gaan maken.

Uitgebreid aanbod

Door de jaren heen is het aanbod van groene stroom contracten ook steeds uitgebreider geworden. Je kunt hedendaags uit tientallen contracten kiezen, waaronder de contracten van Green NL. Deze partij heeft zich – zoals de naam al doet vermoeden – zelfs gespecialiseerd in het aanbieden van groene stroom. 

Met dank aan het uitgebreide aanbod ben je nu in staat om een goede vergelijking te maken. Let hierbij op de tarieven, maar ook op de energieleverancier zelf. Daarnaast kun je ook nog goed letten op de voorwaarden en een eventueel welkomstcadeau. Het is hoe dan ook verstandig om jouw pijlen op groene stroom te richten. Deze stroomsoort heeft de toekomst.

Kijk hier voor meer inspiratie.