Rondobanden heb je ongetwijfeld wel in tuinen zien staan. Het zijn eigenlijk meerdere betonnen paaltjes die aan elkaar zijn bevestigd. Ze worden vaak gebruiken voor de afwerking van bestrating en perken. Je kunt er duidelijke afscheidingen en contouren mee creëren. Ze worden ook wel palissadebanden genoemd.  Beton is een voordelig, sterk en duurzaam materiaal waardoor dit ideaal is voor rondobanden. Ze gaan zo jarenlang mee en zorgt ervoor dat alles netjes op zijn plek blijft staan. De rondobanden kunnen er dus voor zorgen je straatwerk niet verschuift of wegzakt Ze zorgen ook voor een strakke afwerking bij bijvoorbeeld de afbakening van een moestuin of kruidentuintje. Je kunt erg creatief te werk gaan met de rondobanden, waardoor je de mooiste ontwerpen kunt maken in je tuin.

Rondobanden kopen

Een gemiddelde bouwmarkt heeft een ruime hoeveelheid verschillende betonnen elementen. Hierbij hoort ook de ruime voorraad aan rondobanden. Ze hebben vele verschillende soorten en maten, bijvoorbeeld 6x60x50 centimeter, 8x25x50 centimeter en vele andere afmetingen. De rondobanden zijn verkrijgbaar in de kleuren grijs, bruin en antraciet. Zo kun je zorgen dat de rondobanden goed bij de rest van de bestrating past. De rondobanden van zijn vaak voordelig en worden snel geleverd. Je kunt ook vaak via de website makkelijk de rondobanden online kopen en eventuele benodigdheden eenvoudig aan je winkelmandje toevoegen. Als je nog vragen hebt over de mogelijkheden met de rondobanden dan kun je altijd met ons contact opnemen. Wij geven je graag het beste advies over de afmeting die je moet hebben

Rondobanden gebruiken

Rondobanden zijn vrij eenvoudig te plaatsen. Je kunt ze in verschillende maten vinden waardoor je dus ook langere stukken makkelijk kan overbruggen. Je kunt natuurlijk de verschillende maten combineren. Als je de rondobanden strak tegen elkaar aan plaatst dan ziet het eruit als één geheel. Beton is een heel sterk materiaal dat tegen alle weersomstandigheden kan. Hierdoor zijn betonnen rondobanden een stuk duurzamer dan dat je houten paaltjes gaat gebruiken. De rondobanden hebben bijna geen onderhoud nodig en gaan jarenlang mee, terwijl je er maar een klein bedrag aan kwijt bent. Ook zijn ze dus vrij eenvoudig te plaatsen door ze in een diep gat de graven en ze vast te zetten met zand. Let hierbij wel op dat ze allemaal dezelfde hoogte zijn. Met een waterpas kun je continu controleren of dat het zandbed op de juiste hoogte van elkaar is, om scheefstaande rondobanden van beton te voorkomen.