Ja, kom op zeg; is het eenmaal zomer, dan wil je dat weten ook! Maar wat nou als die zon wel héél erg fel is of zich juist heel regelmatig laat afwisselen met hoosbuien?

Tja, dan heb je pech. Moet je binnen maar iets zoeken om je mee te vermaken. Je laptop, spelcomputer, een boek of gewoon weer je smartphone erbij pakken om heel Twitter en Instagram vol te plempen met uitingen van jouw ongenoegens.

Voor alle duidelijkheid, bovenstaande is geen serieuze suggestie. Anders zou dit natuurlijk een wel héél kort artikel worden. Maar wat voor alternatieven zijn er dan wel?

Nou, geen; jij gaat gewoon buiten zitten! Onder een overkapping nog wel. Hier ben je altijd veilig, of licht en warmte nou te veel worden of zodra ze daarboven weer eens doodleuk de kraan open hebben gezet. Jij laat je niet kist. Zoek daarom de ideale overkapping uit! Om je daarmee te helpen, hebben we een paar populaire opties voor je op een rijtje gezet.

Dankjewel!

Alsjeblieft, lieve lezer. Daar zijn we voor.

Glazen overkapping

Terug naar voorgaande situatieschetsen. Want de elementen in Nederland zijn werkelijk niet te voorspellen. Hoe goed je de berichten ook in de gaten houdt, het loopt altijd weer anders dan je had gedacht. Maar ook wanneer je wel weet wanneer de omslag plaatsvindt, kun je gemakkelijk schakelen zodra je een glazen overkapping hebt. Hier kun je lekker onder gaan zitten zodra het begint te plenzen maar je nog wel van een aangename temperatuur kunt genieten. En ook wanneer het te warm wordt, heb je hier veel aan. Hoewel je in plaats van glas ook een transparant maar ietwat doffe kunststof kunt kiezen. Zo ga je het broeikaseffect tegen.

Nee, niet globaal, alleen op je terras. Was het maar zo mooi!

Aluminium overkapping

Naast zon en regen heb je nog een andere factor om rekening mee te houden. Namelijk windkracht! Eén felle windstoot en je overkapping wordt zo meegenomen. Nou zijn dergelijke stormen gelukkig schaars in Nederland, maar je moet het toch maar net treffen. Daarom is aluminium ook een slimme optie. Het is eenvoudig te bewerken, kan tegen een (wind)stootje en is in de kortste keren in te richten met diverse handige accessoires zoals verwarming en verlichting. Pas maar op, straks wil je nooit meer naar binnen!

Houten overkapping

Een overkapping in – of naast/uitkijkend op – je tuin is natuurlijk het allermooiste wanneer deze van natuurlijke materialen is gemaakt. En dat kan gelukkig ook! Een houten terrasoverkapping is een ware verrijking van je erf. Kies niet voor de eerste de beste soort maar laat je hierover deskundig adviseren. In de meeste gevallen staat zo’n constructie namelijk het hele jaar door buiten. Dan moet ie wel goed tegen alle elementen zijn opgewassen! Bovendien wil je natuurlijk zo lang mogelijk van je nieuwe favoriete aanbouw kunnen genieten. Heel veel succes met het maken van een keuze!