In je leven breng je vele uren slapend door. Je bed is daarom een belangrijke plek waar je zorgeloos en comfortabel moet kunnen genieten van je nachtrust. Daarbij hoort een dekbedovertrek die het beste bij jou en je slaapwensen past. Wanneer je op zoek bent naar een dekbedovertrek, kijk dan eens op Sleepworld.be voor dekbedovertrekken in verschillende soorten kleuren en patronen. Voor iedereen is er wel een geschikt dekbedovertrek te vinden.

Waar dien ik op te letten?


Wanneer je van plan bent om een dekbedovertrek aan te schaffen, dien je rekening te houden met het interieur van je slaapkamer. Onder andere is het aan te raden om te kijken naar de slaapkamermeubels, het behang en de kleur van het bed. Ook is het belangrijk om goed te kijken naar de maat van je dekbed, om vergissingen te voorkomen. Kies voor een kleur die goed bij je slaapkamer past en die je ook leuk vindt. Wanneer je houdt van een rustige sfeer in je slaapkamer, kan je voor een neutrale kleur kiezen zoals wit of lichtgrijs. Hou je meer van patronen en felle kleuren? Dan kan je kiezen voor een dekbedovertrek met bloemen of dieren om je de sfeer in je slaapkamer een boost te geven.

Welke stof is het beste?


Per persoon zal de voorkeur voor de stof verschillen. Wanneer je bijvoorbeeld snel last hebt van allergieën of huidirritaties, dan kan je het beste voor een synthetische stof kiezen. Hieronder vallen polyester of microvezel. Wanneer je een beperkt budget hebt maar toch graag voor goede kwaliteit gaat, dan is katoen de beste optie. Een katoenen dekbedovertrek kan tijdens elk seizoen gebruikt worden, en is gemaakt van duurzaam materiaal waardoor je verzekerd bent van een goede prijs-kwaliteit verhouding. Wanneer je wat meer luxe in je slaapkamer wil, kan je kiezen voor satijn of linnen. Deze stoffen stralen glans, sfeer en exclusiviteit uit waardoor je veel plezier van je dekbedovertrek hebt.

Hoe verzorg ik mijn dekbedovertrek goed?


Natuurlijk wil je na aankoop van je dekbedovertrek, deze zo lang mogelijk mooi houden. Kijk altijd goed naar de wasvoorschriften en was je dekbedovertrek de eerste keer apart uit, om overloop van de kleuren te voorkomen. Om bacteriën, schimmels en huisstofmijt te doden dien je je dekbedovertrek op een temperatuur van minimaal 60 graden te wassen. Om de kleuren van je dekbedovertrek zo lang mogelijk mooi te houden, wordt aangeraden om het dekbedovertrek altijd binnenstebuiten te wassen. Hiermee wordt kleurvervaging tegengegaan.