In de zomer is het altijd fijn om de woning te kunnen verluchten. Een hor is hierin een prima optie, zodat ongedierte buiten het huis kan blijven en op hetzelfde moment ook nog eens frisse lucht naar binnen kan komen. In dit artikel wordt er wat dieper ingegaan op de verschillende soorten vliegendeuren.

Een plissé vliegendeur

Een plissé vliegendeur kun je erg gemakkelijk vergelijken met een rolhor. Het verschil tussen beide is echter dat een plissé vliegendeur niet echt oprolt, maar zichzelf meer opvouwt. Dit zorgt ervoor dat een plissé vliegendeur gemakkelijker te bedienen is en tegelijkertijd ook het gaas goed bewaard kan worden. Dit heeft als voordeel dat een plissé hor een langere levensduur heeft.

De dubbele plissé vliegendeur

Naast de normale plissé vliegendeur is er ook de dubbele plissé vliegendeur. Er is dan ook sprake van een dubbele deur in plaats van een enkele deur. De voordelen van een dubbele plissé vliegendeur zijn ook hetzelfde als bij de enkele variant. Deze deur heeft in het midden een sluiting zitten zodat de deur zeer gemakkelijk geopend en ook weer gesloten kan worden. Deze is ook zeer gemakkelijk te gebruiken voor ouderen en kinderen die wat minder kracht hebben.

Online bestellen van een hor

Zowel de plissé vliegendeur als de dubbele plissé vliegendeur kunnen gemakkelijk worden besteld online. Door de online mogelijkheden wordt hier tegenwoordig dan ook steeds meer gebruik van gemaakt. Door het juist opgeven van de maten kan een hor volledig op maat worden gemaakt. Waarbij daarnaast ook eens bepaald kan worden of u de hor zelf gaat plaatsen of u dat door de leverancier laat doen.

Personaliseren 

Wanneer ervoor gekozen wordt om de hor online te bestellen is het ook mogelijk om deze bij sommige leveranciers te laten personaliseren. Hierbij kan onder andere de kleur worden gekozen van de vliegendeur zodat deze exact wordt afgestemd met het interieur van de woning. Het is hierbij wel belangrijk na te vragen bij de leverancier of de personalisatie mogelijk is in de kleuren die u wenst.