Een mobiele airco voor in de slaapkamer wordt ook wel een mobiele airco slaapkamer genoemd. Je hebt besloten om een mobiele airco te kopen. Dan kom je er waarschijnlijk achter dat er enorm veel verschillende types en modellen zijn. Een mobiele airco kan je gemakkelijk plaatsen zonder installatie. Je stelt de gewenste kamertemperatuur in en de mobiele airco begint te werken. Omdat de mobiele airco vaak op wielen staat, kan je deze gemakkelijk verplaatsen naar een ruimte. Gebruik hem bijvoorbeeld overdag om je woonkamer te koelen en in de avond op je slaapkamer. 

De hete lucht die de mobiele airco produceert wordt afgevoerd door de afvoerslang. Dit kan via een ruim, deur of gat door de muur. Er zijn zelfs mensen die de afvoerslang bevestigen aan ventilatieschachten. Er wordt vocht uit de lucht onttrokken en hierdoor ontstaat er condens. De nieuwe mobiele airco’s zijn voorzien van een condens slang en/of bak. Maar welke mobiele airco moet ik dan kopen voor mijn slaapkamer?

Mobiele airco slaapkamer

Een goede mobiele airco voor in de slaapkamer is de Inventor Chilly 9000 BTU. Deze mobiele airco wordt gezien als een ideale mobiele airco voor in de slaapkamer. Een mobiele airco hoeft geen 12.000 BTU te hebben. Een mobiele airco van 9000 BTU kan normaal gesproken gemakkelijk een ruimte van 30m2 koelen. Waar goed op gelet moet worden is dat de mobiele airco is voorzien van een condens bak. Als dit namelijk niet het geval is moet je een extra emmer plaatsen in je slaapkamer en dit kan lastig zijn met de beperkte ruimte. Kijk voor een goede mobiele airco aanbieding op de website van MobieleAircoAanbieding.nl.  

Hoeveel koelvermogen heb ik nodig?

Het is belangrijk om eerst de inhoud van de kamer te meten. Dit doe je met door de lengte keer de breedte keer de hoogte te doen. Je hebt ongeveer 40 watt nodig aan koelvermogen per kubieke meter. Het kan ook zijn dat je 50 watt nodig hebt per kubieke meter. Dit zijn vaak zolders en of kamers met veel raamoppervlak. 30 watt per kubieke meter wordt gebruikt bij ruimtes die goed geïsoleerd zijn en weinig raamoppervlak hebben. Doe het aantal watts keer het aantal m3 en je hebt je koelcapaciteit in watts. Mocht je deze willen omrekenen naar BTU gebruik dan de volgende formule: 1kwh is 3412,142 BTU dus 1 watt is 3,412 BTU.

Nu weet je dus het aantal BTU of watts die je nodig hebt om je gewenste ruimte te koelen. Vergeet niet een mobiele airco aan te schaffen die ook zuinig en vooral stil is. Dit zorgt voor minder kosten en een betere nachtrust!