Bent jij een echte wijn fanaat, dan zou je echt eens moeten overwegen een wijnkast aan te schaffen als je deze nog niet in je bezit hebt. Nu begrijp ik dat je niet direct weet welke wijnkast je moet aanschaffen. Alleen al het verschil in temperatuur van witte en rode wijn is belangrijk. In deze tekst krijg je te weten welke wijnklimaatkast voor jouw het meest geschikt is.

2-delige wijnkasten

Het probleem wat zich vormt qua temperatuur voor de witte en rode wijn kan je met dit soort wijnkast vergeten. Tegenwoordig zijn bijna alle wijkasten met deze tool uitgerust. Twee perfect ingestelde temperatuur vlakken zorgen ervoor dat je in een kast zowel rode als witte wijn kan opbergen. Heb je witte wij liever wat kouder opgeslagen, dit kan! Met een in temperatuur verstelbare wijnkast kan jij dit naar jouw eigen wensen instellen. Bij de aankoop van een wijnkast staan meestal ook de minimale en de maximale temperatuur van elk vak vermeld.

Langer houdbaar

Door de wijn op de juiste temperatuur te bewaren kan je een stuk langer genieten van al de ingekochte of gekregen wijnen. De smaak van de wijn blijft hetzelfde, ook als je de temperatuur zelf aanpast. Daarnaast zien de wijnflessen er een stuk mooier uit als ze in deze klassieke wijnkasten liggen.

Maten

Je hebt genoeg keuze als het gaat om de maat van de wijnkasten. Ze zijn werkelijk waar in elk formaat te verkrijgen. Zo kan je een wijnkast in je keuken laten bouwen die niet groter is dan je magnetron. Voor de echte wijn verzamelaars zijn er de tweedeurs wijnkasten. Drink je zo af en toe een witte wijn, dan kan je best eens kijken naar een kleine wijnkoelkast. Dit is een wijnkast met een temperatuur vak die geschikt is voor witte of rode wijn. Stel, je neemt er een van 45cm3. De inbouw van een wijnkoelkast van 45cm zou na een aankoop zo voor jouw geregeld kunnen worden. Als je de plek aangeeft waar je hem graag wil hebben wordt het voor jouw geïnstalleerd.

tuin aanpakken

Op de gewenste plek

Je kan ervoor kiezen een wijnkast in te laten bouwen in bijvoorbeeld je bezemkast die je niet meer gebruikt. Het in je keuken laten inbouwen kan ook. Er wordt met jouw gekeken naar de mogelijkheden daarvan. Is het inbouwen voor jouw niet nodig en wil je een losse kast, kan dit ook gemakkelijk. Deze worden voor jouw op de gewenste plek gezet.

Punten waar je op moet letten bij het uitkiezen van een wijnkast:

 • Welke wijn wil je opslaan?
  • Allen rode of allen witte wijn, of juist allebei?
 • Hoeveel wijn wil je kwijt kunnen?
  • Let op de verschillende maten van de wijnkasten
 • Wil je de wijnkast ingebouwd of losstaand?
  • Overleg dit met het bedrijf waar je de kasten koopt.
 • Blijf niet met vragen zitten en vraag ze gerust
  • Klantenservices beantwoorden graag jouw vragen
   • Ze geven je advies over het uiterlijk, grootte en kwaliteit.