Ga je een vloer kiezen voor je nieuwe woning? Als je woning vloerverwarming heeft is dat een stuk ingewikkelder dan normaal. Want welke materialen zijn het meest geschikt voor het doorlaten van warmte? En welke vloer kan hier het beste tegen? Je wilt tenslotte niet dat de vloer gaat werken en je in een mum van tijd weer een nieuwe vloer aan kunt schaffen. In dit artikel lees je welke vloeren het meest geschikt zijn voor jouw vloerverwarming.

PVC vloeren

PVC is een materiaal dat erg goed de warmte doorlaat, ondanks de vele lagen. Erg fijn, want zo kun je lekker van je warme vloer genieten als je thuiskomt. Ook heeft dit voordelen voor de energierekening, aangezien de vloer snel op temperatuur is. Zodra je voor PVC gekozen hebt, zijn er twee manieren van leggen. Je kunt kiezen voor click PVC met een ondervloer of voor PVC dat aan de vloer gelijmd wordt. Het voordeel van de lijmvloer is dat hij nog beter warmte doorlaat. Het nadeel is wel dat je de vloer minder makkelijk kunt vervangen dan de clickvloer. Hierdoor kun je de lijmvloer ook niet meenemen naar een nieuwe woning. Een click-vloer is echter makkelijk uit elkaar te klikken en mee te nemen naar je nieuwe huis. Ook is de warmtedoorlatendheid wel iets beter, maar dit scheelt niet erg veel. Hier hoef je het dus niet voor te doen.

Laminaatvloeren

Laminaat is in tegenstelling tot vroeger ook geschikt voor vloerverwarming. Let bij laminaat wel op de dikte van het laminaat, aangezien het materiaal de warmte niet goed doorlaat als het te dik is. Toch moet de vloer ook niet te dun zijn. Het is dus precisiewerk. Een laminaatvloer die dunner is dan 7mm is niet geschikt, aangezien de vloer dan wordt aangetast door de warmte van de vloer. Uiteindelijk gaat de vloer dan kromtrekken. Laat je dus vooral adviseren door een expert.

Lamel parketvloeren

Hoewel veel mensen denken dat een lamelvloer niet samengaat met vloerverwarming, doet deze het wel goed. Doordat bij lamelparket er verschillende soorten hout samen zijn geperst trekt de vloer niet krom. Ook warmt de vloer goed en snel op doordat het hout niet super dik is. De vloer warmt echter wel minder snel op dan een PVC of laminaatvloer. Hier zit alleen niet een dusdanig groot verschil in dat je van de keuze voor een lamelparket vloer moet afwijken.

Nog meer weten over wonen? Lees het hier