Wanneer je de keuze maakt om zonnepanelen te nemen wil je natuurlijk waar voor je geld, oftewel: de beste zonnepanelen. De zonnepanelen opbrengsten zijn erg verschillend en daardoor wil jij natuurlijk de beste panelen voor het hoogste rendement. Welke zonnepanelen zijn het beste en welke zonnepanelen zijn het meest lucratief voor jouw gebruik en dak?

Welke zonnepanelen zijn het beste?

Klein dak

Voor het aantonen welke zonnepanelen opbrengsten het hoogst zijn voor jou wordt er onderscheid gemaakt tussen drie type woningen. Een klein dak (maximaal acht zonnepanelen), een groot dak (maximaal zestien zonnepanelen) en een heel groot dak (er is meer dakoppervlak dan nodig).

De beste keuze voor de hoogste zonnepanelen opbrengsten zijn in dit geval panelen met de hoogste capaciteit per vierkante meter. Dit omdat je met maximaal acht panelen praktisch gezien niet je jaarlijkse verbruik kan opwekken. Door panelen te kiezen met een hoge capaciteit per vierkante meter kan je er het maximale uithalen. Het nadeel van dit tye panelen is dat ze duurder zijn.

Groot dak

Een modaal gezin kan met maximaal zestien panelen redelijk uitkomen met hun gebruik. Hierdoor kan er gekeken worden naar het verbruik om hierop de panelen aan te passen. Zonnepanelen opbrengsten lopen hierdoor parallel aan het gebruik.

Heel groot dak

Wanneer er meer dakoppervlakte beschikbaar is dan nodig voor de zonnepanelen kan er gekeken worden naar meerdere mogelijkheden. Hierbij kan gedacht worden aan Solar Frontier. Dit zijn dunne film zonnepanelen die 20% meer dak nodig hebben, maar wel meer zonnepanelen opbrengsten opleveren.

Welke zonnepanelen zijn het beste?

De beste merken variëren zeer sterk. Er zijn verschillende testen geweest die bepaalde merken sterk naar voren laten komen terwijl andere testen daar mankementen aantonen. Het beste advies is daarom ook door contact op te nemen met een gespecialiseerd bedrijf die voor jouw situatie de beste oplossing kunnen leveren.