Thuiswerk is tegenwoordig erg populair. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om vanuit huis te werken. Echter wordt vaak vergeten hoe belangrijk een fijne werkkamer is. Werken aan de keukentafel is zeker niet optimaal, daarom is het belangrijk om een fijne thuiswerkplek te creëeren. Hieronder geven wij handige tips voor het inrichten van jouw werkkamer!

Tip 1: Vaste werkplek

Als je thuis werkt is het verleidelijk om lekker op de bank in je pyjama met je laptop op schoot aan het werk te gaan. Je kan je voorstellen dat dit verre van optimaal is als je productief aan het werk wilt gaan. Om je goed te concentreren en productief te kunnen wreken is het belangrijk om een vaste rustige plek in huis te zoeken waar je een thuiswerkplek kunt creëren. 

Tip 2: Goede verlichting

Goede verlichting op je werkkamer is van essentieel belang. Kies daarom voor een plek waar genoeg daglicht binnenkomt. Als je ook veel avonduren maakt is het belangrijk om op je werkplek voldoende verlichting te hebben.

 

Tip 3: Fijn bureau

Een bureau is het fijnst om aan te werken als je thuis werkt. Maar let erop welke grootte voor jou handig is. Wil je een groot of juist een klein bureau? Als je de ruimte voor een groot bureau hebt dan adviseren wij om te kiezen voor een groot bureau. Zo heb je altijd genoeg ruimte. In de webshop van Officecity vind je een groot assortiment bureaus in alle vormen, kleuren en maten.

Tip 4: Ergonomische bureaustoel

Als je de hele dag achter je laptop zit is het belangrijk om een goede bureaustoel te hebben. Kies daarom altijd voor een ergonomische bureaustoel. Deze bureaustoelen zijn verstelbaar, waardoor je de stoel helemaal naar je eigen lichaam kunt afstellen voor een fijne zithouding. Zo voorkom je lichamelijke klachten en zit je een stuk comfortabeler!

Tip 5: Zorg voor een opgeruimde werkkamer

Een opgeruimde werkplek is enorm belangrijk om je goed te kunnen concentreren. Als je bureau vol ligt met papieren is dat niet fijn werken. Daarom is het belangrijk om genoeg opbergmogelijkheden te creëren. Zorg bijvoorbeeld voor genoeg ordner en zet een archiefkast in je werkkamer waarin je belangrijke documenten in kunt opbergen.

Tip 6: Decoratie

Als je veel uren doorbrengt in je werkkamer is sfeer belangrijk. Je wilt niet werken in een saaie kamer. Daarom is het aangeraden om decoratie in je werkkamer te zetten voor meer sfeer in je werkkamer. Het is bijvoorbeeld erg leuk om je werkkamer persoonlijk in te richten. Wat vind je belangrijk in het leven? En wat motiveert je? Laat dit terugkomen in de inrichting van je werkkamer.