Niemand wordt er vrolijk van: een wespennest in huis. Het wespennest verwijderen is natuurlijk wat het eerste in je opkomt, maar het is iets wat je zeker niet moet onderschatten. Hieronder lees je waar de wespen zich schuil kunnen houden. Lees daarom snel verder…

Waar zitten ze?

Je wilt wespen natuurlijk zo ver mogelijk van je leefomgeving houden. Maar soms is het al te laat. Dan hebben de wespen al een nest in huis gebouwd. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Zo kunnen er wespen in de slaapkamer, tussen de spouwmuur of op zolder zitten. Maar hoe weet je nou waar ze vandaan komen?

In de slaapkamer

Het is niet de meest voorkomende plek, maar toch moet het even vermeld worden: de slaapkamer. Wespen kiezen namelijk graag een rustige plek uit, omdat ze hier ongestoord  hun nest kunnen bouwen. Doordat je dagelijks in de slaapkamer komt, is dit natuurlijk niet het geval. Het nest kan in je slaapkamer op verschillende plekken hangen. Bijvoorbeeld aan het plafond of tegen een radiator. Wil je het wespennest verwijderen? Schakel dan snel de hulp in van een expert.

In de spouwmuur

Een wespenkoningin kan in een spouwmuur terechtkomen via de stootvoegen. In de spouwmuur kunnen ze vervolgens ongestoord hun nest bouwen. Later vliegen de wespen via de stootvoegen in en uit, maar ze kunnen ook via gaten aan de binnenzijde je woonkamer of slaapkamer binnenkomen. Wat is dan de oplossing? Nesten in een spouwmuur kunnen beter in het midden van het wespenseizoen weggehaald worden. Laat je dit aan het einde van het seizoen doen, dan zijn de wespen agressiever dan ooit, omdat ze aanvoelen dat ze gaan uitsterven.

Op zolder

Ook op zolder kan een wespenkoningin zonder zorgen een nest bouwen. Het wespennest kan aan het plafond hangen, tegen balken of tegen een muur. Vanuit de zolder kunnen de wespen zich verspreiden als ze op zoek gaan naar voedsel. Ze komen via het zolderraam de tuin in of ze wurmen zich door allerlei naden en kieren naar slaapkamers toe. Betreed de zolder niet, maar laat een professional komen om het wespennest te verwijderen.

Onder de dakgoot

Zit er een wespennest onder de dakgoot? De wespen kunnen dan via naden en kieren de muren of open ramen en deuren in je huis terechtkomen. Check waar de wespen precies in- en uitvliegen, dan kun je dit later tonen aan de expert. Hij kan dan het wespennest onder de dakgoot op een veilige manier verdelgen. Bij nesten die zeer hoog zitten, kan er een lange ladder of een hoogwerker bij worden gehaald. Alles is te regelen door een specialist!