Friesland – oftewel Fryslân – is een bijzondere provincie. Zo spreken mensen er niet alleen een andere taal, maar is er ook prachtige natuur, staat lokaal voorop en vind je overal vriendelijke en behulpzame mensen. Geen zorgen: Nederlands spreken ze er ook gewoon, al voelt het wel alsof je soms op vakantie bent met een andere taal om je heen! Denk je erover na om te verhuizen naar Friesland? Niet gek, want als je alle voordelen leest wil je het liefst morgen al je spullen pakken.

Natuur

Het Waddengebied, de Friese meren, en veel uitgestrekte landschappen: deze provincie is een en al natuur! ‘s Zomers kun je er fijn fietsen en op ontdekking gaan, en ‘s winters schaatsen op de vele meren en grachtjes. Daarnaast is het Waddengebied beschermd UNESCO werelderfgoed en kun je er ook zelfs wilde dieren spotten, zoals zeehonden. Daarnaast is het ook nog eens uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Genoeg moois te zien dus!

Lokaal

Als je uiteten gaat in Friesland zul je al gauw merken dat veel producten lokaal verbouwd zijn. Groenten komen dus vaak vers van een boerderij dichtbij en vis uit een van de vele wateren. Dit staat ook vaak duidelijk aangegeven op de menukaart: dit steunt de lokale ondernemers ook weer! Daarnaast zijn er ook een aantal sterrenrestaurants. Lekker eten kun je dus zeker.

Levendige steden en dorpen

De grootste en bekendste stad is natuurlijk Leeuwarden. De oude binnenstad is zeer levendig: er is een groot aanbod aan winkels en restaurants en cafés. Leeuwarden was in 2018 zelfs uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa. De vele hoogtepunten in deze stad zijn dus zeker het bezoeken waard. Lijkt Leeuwarden jou een leuke stad om te wonen? Kijk dan eens op de website van deze makelaar in Leeuwarden voor het aanbod. Maar ook steden als Sneek en Heerenveen (ook bekend van de Elfstedentocht) zijn het bezoeken waard. 

Wil je graag het vakantiegevoel hebben terwijl je gewoon thuis bent? Dan is Friesland zeker wat voor jou. De makelaars van G2 Makelaars kunnen jou helpen met het vinden van de juiste woning in deze steeds populairder wordende provincie!