Omdat de aanwezigheid van gegoten vloeren en woningen en bedrijfspanden steeds meer toeneemt, zijn er steeds meer mensen bijgekomen die er voor kiezen om een gietvloer zelf te doen. Zelf een gietvloer leggen is echter niet eenvoudig. Het bestaat uit diverse stappen en daarnaast moet je ook beschikken over de nodige gereedschappen en materialen. De meeste mensen kiezen er daarom voor om het uit te besteden. Maar als je technisch goed onderlegd bent, is het zeker mogelijk om het zelf te doen. Neem eens een kijkje op Epoxywinkel.nl, hier vind je niet alleen de juiste materialen om je eigen vloer te gieten, ook de nodige informatie en handleidingen is er te vinden.

Lees je van tevoren goed in

Zoals voor de meeste klussen geld, een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt zeker ook voor het aanbrengen van je eigen gegoten vloer. Het is geen hogere wetenschap, maar je moet wel goed weten wat je doet. Als je fouten maakt, moet je namelijk overnieuw beginnen of alsnog een specialist inhuren. En dat zorgt ervoor dat je duurder uit bent dan je in gedachten had. Het loont daarom zeker om je van tevoren goed in te lezen, let ook op de verschillende type vloeren en de voor- en nadelen ervan.

Diverse voordelen van een gietvloer

De meeste mensen kiezen voor een gegoten vloer omdat dit een vloer voor de lange termijn is. Je kan er vaak tientallen jaren mee vooruit en je hoeft er niet meer naar om te kijken. Ook het onderhoud is zeer eenvoudig, je kan de vloer af en toe dweilen en stofzuigen om deze in een goede staat te houden. Een gietvloer bevat bovendien geen vervelende naden of randen waar vuil tussen kan ontstaan.

Zelf doen of toch uitbesteden?

Als je ervoor kiest om een vloer te gieten dan kan je ervoor kiezen om het zelf te doen of om een specialist in te huren. Uiteraard kan je iets voordeliger uit zijn als je ervoor kiezen om het zelf te doen maar dan moet je het wel gelijk goed doen, om dubbele kosten te voorkomen. In veel gevallen zijn mensen daarom verstandiger af door toch een specialist in te schakelen. Kies voor een ervaren vakman die vaker een vloer aangebracht heeft zoals jij dat wenst.

Koop de juiste materialen op Epoxywinkel.nl

Je hebt diverse materialen nodig als je aan de slag gaat met het leggen van je eigen gietvloer. De vloer zelf bestaat uit een kunststof epoxyhars. Deze kan je vloeibaar aanbrengen en wordt in een korte tijd zo stevig dat je een ondergrond hebt die je doet denken aan beton. De afwerking is echter een stuk mooier omdat je dit helemaal naar eigen wens kan doen. Je kan zelf kiezen welke kleur coating je als toplaag aanbrengt.

Volgens de handleiding

Op Epoxywinkel.nl zijn diverse handleidingen te vinden waarmee je zelf eenvoudig aan de slag kan met het leggen van je eigen gietvloer. Het is dus van belang dat je van tevoren goed weet waar je mee bezig bent en beschikt over de juiste materialen. Hiervoor geldt zoals in de meeste gevallen. Een goede voorbereiding en het juiste gereedschap is het halve werk. Kom je er toch niet helemaal uit? Dan staan de specialisten van Epoxywinkel.nl altijd klaar om je te ondersteunen.