Wanneer je thuis bent om lekker tot rust te komen is het belangrijk dat je zit in een warme en gezellige ruimte. Dit zorgt ervoor dat je sneller ontspant en weer fit bent voor de volgende dag. Al is het soms lastig om fijne sfeer te creëren zonder enige inspiratie. In dit blog gaan we hierop in om te zorgen dat jij een gezellige woonkamer creëert.

Bank

De bank is een belangrijk onderdeel van de woonkamer. Je zit hier met familie en vrienden, maar ook als je alleen een film aan het kijken bent. Wat voor de een een hele fijne bank is, hoeft voor de ander niet zo te zijn. Zo houdt de een van een zachte loungebank en de ander een bank met een goede zithouding en stevige kussens. Je ziet ook steeds meer een bank of hoekbank met een relaxfunctie, zodat je je benen ook omhoog kunt doen wanneer je dit wilt. Bij het uitzoeken van een nieuwe bank is het dus belangrijk dat je kijkt naar het comfort en de zithouding van de bank en welke kleuren je wilt gebruiken. Dit kun je doen door te kijken naar de kleuren van de muren en vloer, maar ook naar de kussens die je wilt gebruiken. 

Stoelen

Wanneer je een groter gezin hebt of veel visite over de vloer krijgt. Is het soms slim om naast een bank ook een aantal stoelen neer te zetten waar mensen op kunnen gaan zitten. Je kunt deze stoelen ook mooi met de kleuren matchen aan de kleur van de bank. 

Tv meubel

Een tv meubel is eigenlijk onmisbaar in een woonkamer. Zeker wanneer je een grote tv hebt en wat extra ruimte nodig hebt om spullen in te leggen. Er is enorm veel keuze en verschil in de meubels. Zo zijn er lage en hoge tv meubels, en heb je enorm veel verschil in gebruik van materialen. Een teak tv meubel is een mooi voorbeeld van een mooi materiaal hout die bij veel interieurstijlen past. Zo kun je deze ook perfect matchen in de woonkamer met teakhouten eettafels.

Salontafel

Wanneer je tv aan het kijken bent is het lekker om daarbij een lekkere snack te eten of iets lekkers te drinken. Een grote salontafel geeft veel ruimte om dit op te zetten, maar je hebt ook kleine salontafels die een speels effect hebben. 

Vloerkleed

Wanneer je alle onderdelen van de zithoek bij elkaar zet, kan het soms wat leeg ogen. Om dit op te lossen kun je een mooi vloerkleed kopen waarmee je als het ware alle losse meubels met elkaar kunt verbinden. Door warme kleuren te gebruiken creëer je een knusse en warme sfeer. 

Verlichting

In het interieur is verlichting een belangrijke factor als het aankomt op sfeer en functie. Lees je in de avond graag een boek op de bank of stoel, is een leeslamp niet overbodig. Maar ook sfeerverlichting mag niet ontbreken in de zithoek wanneer het donker wordt. 

Planten

Planten zijn erg belangrijk in de woonkamer. Dit komt omdat ze voor sfeer zorgen en het maakt de woonkamer een beetje levendig. Het is wel belangrijk dat je de planten goed onderhoudt, omdat je anders elke week een nieuwe plant moet aanschaffen. Verder is het belangrijk dat je planten koopt die geschikt zijn om binnen te plaatsen, en niet veel in de zon moeten. Dit zorgt ervoor dat je lang kunt genieten van de planten en het een onderdeel van het interieur wordt. 

Voor meer wooninspiratie, klik hier