Wil jij ook een interieur dat modern en klassiek is? Dan ben je bij de juiste blog terecht gekomen! Een modern en klassiek interieur is een bijzondere interieurstijl die elegant, luxe en chic is. Het is een combinatie van klassieke vormen en antieke meubels met moderne items en materialen. Kortom, het resultaat is stijlvol en vol comfort! Hoe jij thuis een modern en klassiek interieur creëert? Dat lees je in deze blog! 

Muren in klassiek interieur 

De muren in een klassieke woonkamer zijn altijd zeer verschillend. Kies tussen donkere verf of behang in een barok stijl met veel patronen. Wat ook erg geliefd is binnen een klassiek interieur zijn bloempatronen. We moeten wel eerlijk zeggen dat een bloempatroon wel ontzettend druk is. Wil je wel bloemen in je interieur, maar moet het niet te druk worden? Dan kun je rozen laten bezorgen en deze plaatsen in de mooiste hoek van de woonkamer. Uiteraard kies je wel rozen uit die past bij de kleuren van je interieur. 

Wat voor materiaal gebruik ik? 

Het materiaalgebruik is een belangrijk element binnen klassieke interieurs. Rijke materialen staan centraal. Denk hierbij aan fluweel, marmer, messing en zware stoffen. Zo zien we veel dikke gordijnen en vloerkleden terug. Door de combinatie van warme, zwarte materialen en gladdere en koelere oppervlakken wordt een bijzondere mix gecreëerd. 

Welke vloer kies ik? 

Als je voor een echt klassiek interieur gaat, dan neem je een houten vloer in een donkerdere tint. Hoe donker de kleur, hoe luxer de ruimte oogt. Houd wel rekening met het feit dat een te donkere vloer er voor zorgt dat de woonkamer kleiner oogt. Pas dus wel op dat je niet een stapje te donker gaat. Daarnaast zien we ook steeds vaker dat een geheel witte ruimte in een ouder pand ook een prachtige klassieke sfeer uitstraalt. 

Balans 

Bij het inrichten van een klassieke woonkamer is de balans een van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Meubelstukken, accessoires en kunstwerken zien er het beste uit als je ze in balans houdt. Wanneer je meubels rangschikt, betekent dit dat je je stukken zo moet rangschikken dat beide zijden van de kamer een gelijk aantal stukken hebben. Soms zal een goede balans echter bepalen dat een groter stuk gecompenseerd dient te worden door het plaatsen van twee kleinere stukken. 

Chesterfield 

Wanneer we denken aan klassiek interieur, denken we allemaal toch meteen aan een geweldige grote Chesterfield bank? Deze Chesterfield is niet te missen in je interieur! Bekleed de bank met een bijpassend fluweel kleed en leg hier enkele sierkussens op. Een speels, klassiek behang op de muur en een klassieke schemerlamp maken vervolgens het plaatje helemaal compleet! 

Voor meer over wonen, kijk op https://www.hierisalleswonen.nl/