Badkamers maken onderdeel uit van je interieur. Een badkamer moet dezelfde sfeer uitademen als de rest van je interieur. Wie een landelijk interieur heeft zal daarom ongetwijfeld kiezen voor een badkamer in dezelfde stijl. Hoe zorg je echter voor een modern, landelijke sfeer in je badkamer? In dit artikel bieden we je de nodige inspiratie om van jouw badkamer een landelijke badkamer te maken!

Wat is een landelijke badkamer?

Waar staat een landelijke badkamer precies voor? Welke elementen neem je hierin mee en welke niet? Vergis je niet, landelijk staat niet voor gedateerd, of iets ouderwets, maar juist voor natuurlijke materialen die je er hoort terug te vinden. Zo kun je in een landelijke badkamer onbehandeld eiken terugvinden, althans, de look van onbehandeld eiken. Houten meubelen kunnen door vocht worden aangetast, het is daarom belangrijk het hout te behandelen met een vochtresistente beits of olie (net waar je voorkeur naar uitgaat).

Wastafel & badkamermeubel

Om een landelijke sfeer te creëren in je badkamer is het bijzonder fraai om te kiezen voor een stevig houten badkamermeubel. Hierin kun je de wasbak(ken) laten verzinken of juist op het houten badkamermeubel plaatsen. De mooiste landelijke keuze voor een wasbak is die van natuursteen. De keuze hierbij voor een kraan rechtstreeks uit de muur geeft het geheel een extra natuurlijke beleving, dankzij de nostalgische waarde ervan.

Wil je graag een spiegelkast voor boven het badkamermeubel, dan is er voldoende keuze om een passend exemplaar te kopen in de stijl van het badkamermeubel. Het gemakkelijkste is een spiegelkast waar verlichting in het front is verwerkt. Ga jij liever voor een gewone spiegel aan de wand? Ook deze zijn verlicht verkrijgbaar. Voor een landelijke look en feel is het mooi om de verlichting alleen aan de bovenzijde te plaatsen. Te veel moderne verlichting is niet te matchen in de landelijke badkamer.

Een open badkamermeubel biedt ruimte om je handdoeken op te plaatsen. De rustige, serene uitstraling van opgestapelde handdoeken in aardse kleuren versterken de landelijke sfeer.

Welke badkamertegels kies ik?

De keuze voor badkamertegels is behoorlijk bepalend voor de sfeer van je badkamer. Geglazuurde tegels kunnen fantastisch tot hun recht komen in de landelijke badkamer. Deze zijn in een breed scala aan kleuren, vormen en dessins verkrijgbaar.

Een geheel andere type badkamertegel zijn natuursteentegels. Ook deze zorgen voor een rustiek landelijke sfeer. Natuursteentegels zijn blauwgrijs van kleur en ook in verschillende vormen en soorten verkrijgbaar. Belgisch hardsteen is bijvoorbeeld van een betere kwaliteit dan die uit China. Zorg er wel voor dat het hardsteen is behandeld voor gebruik in de badkamer.

Ga je voor luxe, dan kies je voor vloerverwarming in je badkamer! In dat geval is het niet nodig om een radiator te plaatsen, hoewel deze anderzijds als designradiator ideaal geschikt is om handdoeken te drogen.

Badkameraccessoires

Je rond de inrichting af met mooie badkameraccessoires. Denk hierbij aan verlichting, zeeppompjes, badkamermatjes. Kies voor rustieke accessoires om de landelijke sfeer te benadrukken.