Hou jij ervan om veel planten of houten elementen in je woning te hebben? De laatste jaren is het steeds populairder geworden om elementen uit de natuur terug te laten komen in je interieur. Deze natural look kan je op verschillende manieren terug laten komen in je woning. In deze blog lees je een aantal voorbeelden van hoe je je woning kan opfleuren met al het moois wat de natuur te bieden heeft.

Urban jungle

Je kunt je woning een meer natuurlijke uitstraling geven door meer planten in je interieur te verwerken. Deze look wordt ook wel urban jungle genoemd. Planten zijn niet alleen een mooie toevoeging aan je woning, maar ze zorgen ook voor een hogere luchtvochtigheid en zuiveren de lucht. Hierdoor is de lucht die je inademt puurder. Echte eyecatchers in termen van planten zijn de monstera deliciosa, ficus elastica of een strelitzia nicolai. En mocht je nou echt niet in staat zijn om een plantje langer dan een week in leven te houden, dan kan je natuurlijk ook kiezen voor droogbloemen of nep planten, deze zijn er in echt mooie uitvoeringen die je bijna niet kan onderscheiden van echte planten! Of kies bijvoorbeeld een behang met bladerprint.

Meer hout

Hout is een een duurzame grondstof en qua materiaal ook nog eens heel sterk. Daarnaast is het door zijn robuuste look erg geschikt om je huis te voorzien van een natuurlijk tintje. Hout is enorm veelzijdig en daarom kan het op ontelbaar veel manieren in je interieur verwerkt worden. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan houten meubels, een houten vloer of houten decoratie. Of wat dacht je van een mooi eikenhouten keukenblad. Qua decoratie kan je dan weer denken aan bijvoorbeeld beeldjes die uit hout gesneden zijn, robuust houten wandplanken of een eigen foto op hout. Dit laatste zorgt voor een echte eyecatcher in je woning!

Natuurlijk kleurenpalet

Ten slotte kan je de natuurlijke look van je woning helemaal afmaken door enkel gebruik te maken van natuurlijke kleuren. Gebruik bijvoorbeeld kleuren zoals groen- en bruin of beige tinten en probeer te felle kleuren zoals blauw, geel, rood en oranje te vermijden. Probeer ook niet te veel verschillende tinten te gebruiken, maar beperk je tot 2 of 3 basistinten die je overal terug laat komen. Dit zorgt niet alleen voor een natuurlijke look, maar zo bewaar je ook de rust in je woning.

Vond je deze blog leuk? Klik dan hier voor meer blogs.