Het is altijd leuk om met je interieur bezig te zijn, toch?! Een nieuwe vaas hier, een paar toffe posters daar. En met de aankomende winter in het vooruitzicht mogen we er ook best wat extra sfeer en warmte ingooien. Een vloerkleed is daar perfect voor. In dit blog delen we hoe je het perfecte vloerkleed voor jouw interieur kiest. Want dat is niet zo makkelijk als je denkt.

Verschillende soorten vloerkleden

Je zou het misschien niet denken, maar er zijn zoveel verschillende soorten vloerkleden. Een hoogpolig vloerkleed, laagpolig vloerkleed (handig als je huisdieren hebt!), rond, vierkant, rechthoekig, ovaal. En dan heb je ook nog verschillende materialen en kleuren. Je kunt je dus vast voorstellen dat er nogal wat combinaties zijn.

Zo bepaal je het type vloerkleed

Om het makkelijk te houden, zijn er twee soorten vloerkleden: hoogpolige en laagpolige vloerkleden. Een hoogpolig vloerkleed heeft lange ‘haren’, een laagpolig vloerkleed blijft laag bij de grond. Heb je een heerlijke pup rondrennen of heb je een lieve kat? De nagels van je huisdier en een vloerkleed zijn niet altijd beste vrienden. Kies in dit geval altijd voor een laagpolig vloerkleed. Op deze website vind je er een hoop en ze hebben ook een showroom zodat je de verschillende kleuren en materialen kan bekijken en voelen. Wel zo fijn. Heb je geen huisdieren en wil je wel wat extra sfeer? Dan is een hoogpolig vloerkleed echt een aanrader. Doordat de stof wat hoger is, creëer je net wat meer contrast in de ruimte.

Zo kies je de kleur (of print) uit

Heb je eenmaal bepaald welk type vloerkleed je aan wil schaffen, moet je ook nog de kleur bepalen. Kijk goed naar je interieur. Maak je al gebruik van veel kleur? Kijk dan welke kleur de overhand heeft en ga in dit kleurenpalet kijken naar een vloerkleed. Heb je een rustig interieur? Kies dan voor een uitgesproken kleur om wat meer contrast toe te voegen. Liever geen kleur, maar kan jouw interieur nog wel wat contrast gebruiken? Dan is een vloerkleed met print tof. Er zijn rustige prints, stoere prints, vintage prints of bohemian prints. Je kunt het bijna zo gek niet bedenken of het is er.

Een moodboard maken is trouwens ook nooit verkeerd. Zo zie je gelijk welke kleuren jou aanspreken. En wat wooninspiratie op toffe woonblogs opdoen is ook nooit verkeerd!