De trap heeft een erg belangrijke functie in het huis. Je loopt er elke dag van boven naar beneden en andersom. Maar de trap hoeft niet alleen praktisch te zijn, het ook wil namelijk ook wat. Toch wordt de trap nog altijd een beetje vergeten en dit vinden wij zonde. De trap is vaak het eerste wat je opvalt als je een woning binnenkomt en deze moet er dan ook wel goed uitzien. Ben jij bezig met een grote opknapbeurt? Pak de trap dan ook direct mee!

Keuzes maken

Als je de trap wilt gaan opknappen, kun je dit op veel verschillende manieren doen. Je kunt het simpel houden door de trap alleen in een andere kleur te verven of je kunt all the way gaan door tapijt of laminaat te leggen. Er zijn verschillende methodes en deze geven allemaal een andere uitstraling aan de trap. Dus voordat je naar de bouwmarkt gaat, is het verstandig om goed na te denken wat je nou eigenlijk wilt bereiken. Wil je een trap met een lichte uitstraling? Of juist donker? Is het belangrijk dat het materiaal geluiddempend is? Of juist helemaal niet?

De traptreden

Als je de trap een nieuwe uitstraling wilt geven, betekent dit niet dat je een geheel nieuwe trap hoeft te plaatsen. Je kunt de trap gemakkelijk renoveren. De snelste en makkelijkste methode om de trap op te knappen is door het plaatsen van overzettreden. De bestaande traptreden worden dan bekleden met ‘neppe’ treden. Je hebt de keuze uit verschillende materialen overzettreden.

 

  • Hout

 

Houd je van de warme uitstraling van hout? Dan is het mogelijk om je oude traptreden te laten bekleden met houten overzettreden. Je kunt kiezen uit samengesteld of massief hout.

 

  • Laminaat

 

Laminaat is te vergelijken qua uitstraling met hout. Het materiaal is sterk en ook nog eens krasvast. Alleen is laminaat een stuk goedkoper.

 

  • Andere materialen

 

Is het houteffect niet helemaal jouw ding? Je kunt ook gaan voor andere materialen zoals PVC of vinyl. Of creëer een stoere trap met de betonlook.

Traprenovatie

De trap opknappen kun je prima zelf doen. Maar je moet toch altijd wel in je achterhoofd houden dat dit een duur en tijdrovend klusje kan zijn. Heb je niet zoveel tijd? Of besteed je je tijd liever ergens anders aan zoals Netflixen? Een traprenovatie bied je dan uitkomst. Een professioneel bedrijf gaat dan aan de slag met jouw trap. Er wordt eenvoudig en snel een geheel nieuwe trap gecreëerd met een nieuwe look die helemaal past bij jouw interieur.