Breekbare spullen zoals wijnglazen, servies, vazen en allerlei soorten kunstobjecten verdienen extra voorzichtigheid wanner je gaat verhuizen. Je wilt namelijk niet dat ze beschadigen of zelfs kapotgaan tijdens de verhuizing! Om te voorkomen dat deze breekbare spullen iets overkomt tijdens de verhuizing, zul je ze goed moeten inpakken. In dit artikel geven we daarom een aantal tips hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Noteer duidelijk op de verhuisdoos dat er breekbare spullen in zitten

Heb je een verhuisdoos waar breekbare spullen in zitten? Schrijf dit dan duidelijk op de doos! Hiermee voorkom je dat mensen onvoorzichtig met de doos om zullen gaan en er bijvoorbeeld mee gaan gooien of hardhandig neer zullen zetten. Als er nergens op de verhuisdoos staat dat er kwetsbare spullen in zitten, dan zullen mensen daar ook geen rekening mee houden en dan loop je dus ook meer kans dat jouw breekbare spullen kapotgaan.

Bescherm kwetsbare spullen met papier

Papier is handig om breekbare spullen mee te beschermen. Je kunt bijvoorbeeld krantenpapier gebruiken, maar keukenpapier of zelfs wc-papier is ook erg geschikt. Een glas van kristal kun je dan gewoon in krantenpapier, een aantal vellen keukenpapier of een groot stuk wc-papier wikkelen. Het papier biedt extra bescherming zodat het glas minder snel beschadigt. Het glas kun je dan vervolgens zo in de verhuisdoos leggen.

Heb je zeer kwetsbare spullen zoals een vaas van zeer dun glas die je moet verhuizen? Dan kun je het beste bubbeltjesplastic gebruiken om je spullen veilig in te vervoeren. Bubbeltjesplastic biedt namelijk een nog betere bescherming dan keukenpapier, wc-papier of kranten.

Prop de doos niet te vol

Het lijk praktisch om zoveel mogelijk spulletjes in een enkele doos te stoppen, maar slim is dit niet altijd! Een doos waar geen breekbare spullen in zitten, mogen best volgepropt worden, maar een doos met breekbare spullen kun je maar beter niet te vol stoppen. Gebeurt dit wel, dan loop je meer kans dat de spullen sneller beschadigd zullen raken tijdens de verhuizing.

Bonustip: huur een professioneel verhuisbedrijf in!

Tenslotte kun je ook een professioneel verhuisbedrijf inschakelen om je breekbare spullen zo voorzichtig mogelijk te vervoeren. Het grote voordeel van het inschakelen van een verhuisbedrijf is dat zo’n bedrijf al veel ervaring heeft met het verhuizen van allerlei soorten breekbare spullen en dus goed raad weten met spullen waar veel voorzichtigheid mee geboden is. De meest kwetsbare en breekbare objecten met een omvang van klein tot zeer groot kunnen veilig door een professioneel verhuisbedrijf vervoerd worden.

Een verhuisbedrijf kan bijvoorbeeld van pas komen als je een antieke piano hebt die je graag mee naar je nieuwe huis zou willen nemen. Ook dure kunstobjecten of een gehele antiek-verzameling secuur inpakken en uitladen kun je het beste aan een professioneel verhuisbedrijf overlaten. Waarschijnlijk heb je bij kleine breekbare objecten zoals glazen of servies geen professionele verhuishulp nodig, maar bij grotere objecten zoals die piano of kunstobjecten kan professionele ondersteuning bij de verhuizing zeker van pas komen!