Het vinden van de ideale en meest ergonomische bureaustoel is nog niet zo gemakkelijk als het lijkt. Op het gebied van bureaustoelen is er namelijk een enorme variatie aan merken, modellen en soorten. Dat maakt het extra belangrijk om van tevoren goed na te denken over de voor jou perfecte bureaustoel. Hieronder hebben we handige tips voor je verzameld om de juiste keuze te maken als je geschikte bureaustoel wilt kopen!

Let op de rugleuning

Een van de belangrijkste onderdelen van een ergonomisch goed ontworpen bureaustoel, is een comfortabele rugleuning. Wil je een goede rugleuning? Let er dan op dat de leuning instelbaar is. Zo kun je de leuning precies afstellen op de stand en kromming van je rug en ben je verzekerd van een optimaal zitcomfort. De beste leuningen zorgen voor een totale ondersteuning van je ruggenwervels, zodat je langdurig lekker kunt zitten zonder last te krijgen van je rug. Naast de instelbaarheid van de leuning van je bureaustoel is het ook zaak om te letten op de leuninghoogte. Zo zijn er bureaustoelen voor lange mensen met een langere leuning. Ben je bovengemiddeld lang? Kies dan voor dit type bureaustoel! De beste rugleuningen ondersteunen je rug namelijk van boven tot onder en zijn qua hoogte instelbaar op jouw specifieke ruglengte.

De armleuningen zijn een ander belangrijk aandachtspunt

Wie plannen heeft om een nieuwe bureaustoel aan te schaffen voor in het bedrijf of het thuiskantoor, doet er goed aan ook de armleuningen kritische te bekijken. Kwalitatief goede en betrouwbare bureaustoelen hebben altijd verstelbare armleuningen qua hoogte en in de lengte en/of breedte. Ieder mens is qua lichaamsbouw uniek. Dus is het wel zo fijn als je je leuningen hierop precies kunt afstellen en zo een gezonde lichaamshouding kunt aannemen als je achter je bureau werkt.

Met of zonder wielen

De meest voorkomende soorten bureaustoelen zijn stoelen mét wielen en stoelen met vaste poten. Bepaal voor jezelf welke type voor jou het meest ideaal is gezien je werkzaamheden. Moet je vaak op een andere plek in je kantoor zijn, bijvoorbeeld om dossiers in de kast te stoppen of spullen te pakken? Dan is een verrijdbare bureaustoel voorzien van handige zwenkwielen ideaal. Je hoeft dan niet telkens op te staan van je stoel, maar rijdt gewoon naar de plek waar je moet zijn. Zit je echter vooral achter je bureau en werk je op één plek in je kantoor? Dan is een stoel met vaste poten vaak aangenamer. Je zit dan namelijk een stuk stabieler en kunt je beter concentreren op je werk.