Het milieu gaat steeds meer een centrale rol spelen in ons dagelijks leven. We scheiden al ons afval, rijden in elektrische auto’s en we eten een stuk minder vlees dan voorheen. Al deze maatregelen en veranderingen zorgen ervoor dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen aan een beter milieu voor de toekomst. Ook de wijze waarop we onze energie verkrijgen gaat al aardig op de schop. Zonnepanelen zijn een goed alternatief om op een milieuvriendelijke wijze toch voldoende energie op te wekken voor onze huizen. Helaas is het aanschaffen van zonnepanelen voor veel huishoudens een te dure optie, maar wist je dat je tegenwoordig ook zonnepanelen kunt huren? Alle voordelen van zonne-energie voor een vast bedrag per maand, een perfecte oplossing.

Voordelen van panelen huren

Zonnepanelen huren werkt in principe hetzelfde als het leasen van een auto. Er wordt een constructie opgezet waarbij je een vast bedrag per maand betaald voor een bepaalde looptijd. Aan het einde van deze looptijd is het vaak mogelijk om de panelen helemaal over te nemen. Een groot voordeel is dat de niet gebruikte stroom verrekend wordt met de kosten van het huren. Je hoeft dus niet zelf in te schatten hoeveel stroom je daadwerkelijk verbruikt, dit wordt maandelijks verrekend. Ook is het erg aantrekkelijk om te huren vanwege het onderhoud. Als er iets kapot gaat aan het systeem of het werkt niet naar behoren, is het de verantwoordelijk van de verhuurder om te zorgen voor een goed werkend systeem. Je hoeft dus niet zelf het dak op om een ingewikkelde en dure reparatie uit te voeren aan de zonnepanelen, dit zit bij de huurprijs inbegrepen.

Waar moet je allemaal op letten?


Voordat je gaat nadenken over het huren van zonnepanelen is het belangrijk om de volgende gegevens op een rijtje te hebben:
– De maandelijkse huurprijs en overnameprijs.
– Het vermogen en aantal panelen.
Als je dit van te voren op een rijtje zet voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Bijdragen aan een betere wereld

Eigenlijk is het dus zonneklaar. Ook de huishoudens met een wat kleinere portemonnee kunnen nu hun steentje bijdragen aan een betere wereld. De stap om te kiezen voor zonne-energie is een stuk kleiner geworden, omdat het erg makkelijk is om aan alle informatie te komen. Op internet kan je heel makkelijk alle aanbieders van energie vergelijken en een vrijblijvende offerte aanvragen. Dus waar wacht je nog op? Draag bij aan een betere wereld en kies voor zonne-energie.

Bron: Solease