Als je bezig bent met duurzaam wonen, heb je vast al eens gekeken naar zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je, zoals je waarschijnlijk al weet, zelf energie opwekken. De panelen zetten zonne-energie om in energie die jij kunt gebruiken bij het koken, kijken van tv of het opladen van jouw smartphone. Resultaat: een lagere energierekening. Ben je op zoek naar zonnepanelen in Deventer? Dan ben je bij Zonduurzaam aan het juiste adres!

Zonnepanelen laten plaatsen op je woning in Deventer

Je bent eruit: je wil ook investeren in een duurzamere toekomst. Lekker bezig! Dan is er nog een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zoals:

  • Is jouw woning wel geschikt voor zonnepanelen? Zonnepanelen kunnen alleen op ‘standaard’ daken geplaatst worden. Rieten daken vallen daarbij al af. Twijfel je of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Bij veel bedrijven kun je een gratis dakcheck doen, waarna een specialist een persoonlijk dakplan voor je maakt! 
  • Hoeveel zonnepanelen wil je hebben? Wil je je volledige energieverbruik zelf opwekken? Of heb je een bedrag gespaard en wil je daarvoor slechts een aantal zonnepanelen aanschaffen? Het is goed om van tevoren te bepalen waarom je zonnepanelen wil aanschaffen. Zo kun je er het maximale uit halen. 
  • Vergunning nodig? De kans is klein dat je een vergunning nodig hebt. Dan kunnen de installateurs gelijk aan de slag. Woon je in de binnenstad of ben je trotse eigenaar van een monumentaal pand? Dan zou ik eerst even een afspraak bij de gemeente inplannen om na te gaan of je een vergunning nodig hebt. 

Groene energie dankzij zonnepanelen

Inmiddels weet je waar je rekening mee moet houden als je zonnepanelen op je woning in Deventer wil plaatsen. Dan wil je natuurlijk ook het beste rendement. De opbrengst van jouw zonnepanelen hangt af van het type zonnepanelen dat je hebt. Over het algemeen is het vermogen van een zonnepaneel zo’n 310Wp. Afhankelijk van het aantal zonuren op jouw dak kun je met een zonnepaneel 270 tot 300 kWh opwekken. Mooi meegenomen! 

Zonnepanelen bedrijven hebben speciale tools om het gemiddelde rendement in jouw stad en wijk te bepalen. Zo kunnen zij je aangeven hoeveel rendement ze verwachten dat je gaat maken met je zonnepanelen installatie. Hierbij kunnen ze ook een berekening maken van de terugverdientijd van jouw zonnepanelen installatie.