Het plaatsen van zonnepanelen wordt steeds populairder onder de mensen. De technieken om gebruik te maken van zonne-energie worden ontwikkelen zich steeds verder. Als we energie uit zonnepanelen vergelijken met de traditionele manieren van energieopwekking, zien we dat dit veel meer voordelen met zich meebrengt. Lees hier waarom je er nú voor moet kiezen om zonnepanelen aan te schaffen.

1. De eerste stap met een duurzame keuze

Het aanschaffen van zonnepanelen is een duurzame en milieuvriendelijke investering. Jouw eigen zonnepanelen wekken hun eigen zonne-energie op, waardoor je minder stroom nodig hebt van een andere energiemaatschappij die hun energie uit milieuvervuilende bronnen halen. Daarnaast gaan deze zonnepanelen wel zo’n 25 jaar meegaan, kun je lang genieten van de schone manier waarop jouw energie gewonnen wordt.

2. Verhoog de waarde van je huis met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te plaatsen zorg je ervoor dat de waarde van je huis toeneemt. Dit komt doordat wanneer je huis op een zonnestroomsysteem werkt, deze een hoger energielabel krijgt. Hierdoor stijgt de waarde van je huis en kan je deze snel verkopen.

3. Hoge opbrengst op lange termijn

Natuurlijk is het aanschaffen van zonnepanelen geen goedkope zaak. Echter als op de lange termijn kijkt, zal je zien dat dit bedrag binnen zeven jaar terugverdiend. Daarnaast bespaar je jezelf ook een hoop kosten op je energierekening.

4. Subsidie mogelijkheden

Een groot voordeel van het plaatsen van zonnepanelen, is dat je in aanmerking komt met verschillende subsidies. Vaak is het mogelijk om de btw van het aanschaffen van zonnepanelen direct terug te vragen, waardoor je 21% bespaard. Daarnaast kan je ook nog profiteren van lage rentes en voorwaarden van leningen voor andere energiebesparende investeringen.

5. Voor iedere huis een geschikt zonnepaneel

Op de markt kan je eenvoudig verschillende soorten zonnepanelen vinden. De populairste zonnepanelen zijn gemaakt van monokristallijn, polykristallijn, amorf of glas. Elke soort zonnepaneel verschilt in prijs en rendement en is weer geschikt voor een ander oppervlak. Daarom is het aan te raden om diverse soorten zonnepanelen te vergelijken met elkaar, zodat je weet welke zonnepanelen voor jou het beste geschikt zijn.

Meer tips? Kijk hier.