De handmatige rolluiken zijn in de laatste jaren en stuk minder populair dan de elektrische rolluiken. Alle mensen die tegenwoordig een rolluik kopen, is tegenwoordig meer dan 60 procent het geval dat het een elektrische is. Tegenwoordig heb je ook een elektrisch rolluik dat werkt op zonne-energie, maar wat is nou eigenlijk het verschil? Eigenlijk is die bijna hetzelfde alleen zit er een klein zonnepaneeltje in verwerkt. Dit zorgt ervoor dat hij op zonne-energie omhoog en naar beneden gaat. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van rolluiken? En is het verstandig om ze op zonne-energie te kopen?

Voordelen van een rolluik

Waarom zou je nou eigenlijk een Heroal rolluik kopen? Omdat veel mensen niet de voordelen weten van rolluiken, hebben wij hier de belangrijkste voordelen van rolluiken.

  • Rust en privacy:Iets wat elk mens nodig heeft is rust. Maar wat al kan je niet meer tot rust komen in je eigen huis? Dit kan komen omdat je in een drukke stad woont of een drukke straat, iedereen die langs loopt kijkt dan naar binnen. Na een tijdje kan je hier gestrest van worden en je niet meer prettig voelen in huis. Als je in zo’n probleem hebt zijn rolluiken erg handig, je kan met 1 knop alle rolluiken naar beneden doen en kan je heerlijk in je huis rond lopen zonder dat iemand het ziet. Het kan ook zijn dat je geen rust hebt doordat je te veel geluid hoort van een autoweg. Rolluiken houden een hoop geluid tegen omdat ze deels gemaakt zijn voor het tegen houden van geluid. Wanneer alle rolluiken naar beneden gaan is het ook gelijk helemaal donker. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld overdag moet slapen en dan in de nacht moet werken, het is dan overdag heerlijk stil en donker.
  • Beveiliging:misschien verwacht je het niet van een rolluik, maar het is eigenlijk een extra beveiliging. Doordat ze zijn gemaakt van een sterk aluminium kunnen ze tegen een harde steen of een ander voorwerp. Inbrekers zien het eigenlijk als een soort tralies, en zullen je huis al met rust laten als ze zien als er rolluiken voor hangen. Je kunt voor elk raampje een rolluik hangen, bijvoorbeeld voor een klein raampje kan je perfect een Heroal mini-e rolluik ophangen. Wanneer je dus betere beveiliging wilt, zijn rolluiken de perfecte oplossing.
  • Duurzaam:we zijn tegenwoordig steeds meer bezig met het milieu. Rolluiken zijn in het algemeen al wel duurzaam, doordat ze als een soort extra laag isolatie zorgen. Als het bijvoorbeeld zomer is en de airco staat aan kan je de rolluiken dicht doen om de zon tegen te houden. Dit zal wat energie kosten besparen na een tijdje en is dus beter voor het milieu!

Voordeel van een zonwering op zonne-energie

We weten nu wat de voordelen zijn van rolluiken in het algemeen, maar wat zijn nou de voordelen van een rolluik op zonne-energie? Het ideale van zo’n rolluik is dat ze geen stroomaansluiting nodig hebben. Ze werken 100% zonne-energie, je bespaart dus op de energiekosten. Daarnaast heb je geen enkele bedrading, want je krijgt er een afstandsbediening bij om hem te bedienen. En wat misschien nog wel het belangrijkste is anno 2019 is dat die milieuvriendelijk is!