Heb je een prachtig nieuw stulpje op het oog, maar is je huidige woning nog niet verkocht? De beste manier om je huis te verkopen, is door met een makelaar samen te werken. Het gaat nu eenmaal om een behoorlijke smak geld en je verkoopt niet elke dag een huis. Er komt een boel kijken bij het verkopen van je woning; van mooie foto’s maken tot onderhandelen met potentiële kopers. Een goede makelaar kiezen is dus een belangrijke stap!

 

Een goede makelaardij kiezen

Hoe vind je nu die juiste verkoopmakelaar? Ten eerste, kies voor een makelaar die aangesloten is bij een beroepsvereniging. Zo ben je ervan verzekerd dat je contact hebt met een betrouwbare makelaar. Vervolgens ga je na met welke kosten je te maken krijgt. Kijk bijvoorbeeld welke werkzaamheden onder courtage vallen en welke niet, of er sprake zal zijn van bijkomende kosten en of de genoemde prijzen inclusief of exclusief btw zijn. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een makelaar met goede verkoopresultaten. Een makelaardij met een groot aanbod én bereik in de regio heeft dus de voorkeur.

Welke makelaar sluit het beste aan bij jouw wensen?

De verkoop van je huis uit handen geven doe je niet zomaar. Een goede makelaar neemt veel werkzaamheden van je over, dus het is belangrijk dat je een goed gevoel bij een woningmakelaardij hebt. Kies niet zomaar voor een goedkope internetmakelaar of voor het makelaarskantoor dat het huis van je vrienden verkocht heeft. Deze hoeven namelijk niet direct het beste bij jou te passen. Kijk dus eens verder dan dat: maak een overzicht van je opties in de regio en ga na in hoeverre deze makelaars aansluiten bij jouw wensen. Is een makelaardij bijvoorbeeld ook buiten kantooruren bereikbaar? Vraag vervolgens kennismakingsgesprekken aan, zodat je de specialist leert kennen. Met je makelaar zul je veel contact hebben, dus volg hierin je gevoel. Kies voor de makelaar waarbij jij ervan overtuigd bent dat deze je woning deskundig en met succes zal verkopen. 

Laat een taxatierapport van je huis maken

Tot slot: wil je weten wat de waarde van je woning is? Laat een makelaarskantoor dan een schatting daarvan maken, oftewel kies voor een waardebepaling of specifieker; een taxatierapport. Bij een taxatierapport van een huis kijkt de taxateur naar verschillende aspecten van je huis. Hierbij kun je  bijvoorbeeld denken aan of het huis in een goede staat verkeert. Een succesvolle makelaar zal binnen enkele dagen een taxatierapport klaar hebben. Dit rapport je nodig hebben bij een hypotheekverstrekker. Ben je alleen benieuwd naar de verkoopwaarde van je woning? Dan kan je de makelaar vragen een waardebepaling te doen. Dit helpt je bij het maken van verkoopbeslissingen. Misschien kun je je huis wel voor meer verkopen dan je dacht! 

Inspiratie voor je nieuwe huis

Je huis verkopen is misschien niet het leukste onderdeel van verhuizen. Maar wat wel heel leuk is, is het inrichten van je nieuwe stekje! Heb je bijvoorbeeld een gietvloer overwogen? Dit is een kwalitatieve, strakke vloer die perfect past bij een stoere of industriële woonstijl. Combineer deze met sfeervolle meubelstukken met toffe bloemenprints en je nieuwe huis wordt een heerlijk paradijs!